hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İntiharının nedeni mobbıng mi?

    Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde görevli arkeolog Merve Kaçmış, yıllık izin alarak gittiği Diyarbakır'da, ağabeyinin evinde yaşamına son verdi. Ailesi intiharın altında yatan nedenin müzede uğradığı mobbing olduğunu iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arkeolog Merve Kaçmış 31 yaşındaydı. 2 yıldan fazla bir süredir Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi'nde görev yapıyordu. İzine ayrılıp Diyarbakır'a giden Kaçmış, pazartesi günü ağabeyinin evinde yaşamına son verdi.

    Yakınları, Kaçmış'ın müzede mobinge uyğradığını ve psikolojisinin bozulması sonucu intihar ettiğini öne sürdü. İddiaya göre, bu baskının nedeni de müzedeki envanter sayımı ve zimmet devriydi.

    Ailesi, Merve Kaçmış'ın eksik envanteri kabul etmediği için Zeugma Mozaik Müzesi Müdürünce mobbinge uğradığını ve bu baskı altında intihar ettiği görüşünde.

    Genç kadın ardında bir mektup da bıraktı. Ancak o mektupta ne yazdığını ailesi bile bilmiyor.

    Adli soruşturma sürerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı da iddiaları araştırmak için bir müfettiş gönderdi. Merve Kaçmış'ın yakınları kızlarını intihara sürükleyen envantere ne olduğunun da araştırılmasını istiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow