İmamoğlu'nun açıklamasına Yavaş katılmadı: 'Diğer Seçenek' çıkışı!
CHP’de ön seçimde yarışacak tek isim olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adaylık konuşması yaptı. Tam o saatlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başka bir programa katıldığı bildirildi. Yavaş, ön seçime ilişkin bir kez daha "Hayırlı olsun" dedi ancak "Masadaki diğer seçenekler" çıkışı dikkat çekti.
İMAMOĞLU AÇIKLAMASINDA YAVAŞ YOKTU
Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ön seçimde tek başına yarışacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adaylık açıklaması yaptı.
Gözler, ön seçime katılmayacağını söyleyen ancak cumhurbaşkanı adaylığından da vazgeçmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'taydı. Ancak Yavaş, İmamoğlu’nun adaylık açıklamasında yoktu.
“MASADAKİ DİĞER SEÇENEKLER HER ZAMAN GÜNDEMDE”
İmamoğlu’nun açıklama yaptığı saatlerde Yavaş’ın "Masadaki diğer seçenekler" çıkışı dikkat çekti.
Yavaş, "Ben açıklamalarımı yaptım. Hayırlı olsun dedim, ön seçim. Masadaki diğer seçenekler her zaman gündemdedir." dedi.
Mansur Yavaş, İmamoğlu’nun konuştuğu dakikalarda İyi Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu’yla başka bir programdaydı. Çıkışta, neden CHP Genel Merkezi’nde İmamoğlu’nun programını takip etmediği sorusuna yanıt verdi.
Yavaş, "Daha önceden belli olmuştu. CHP'nin kuruluşunun saat 15.00'te bir toplantısı var, ona yetişeceğiz." şeklinde konuştu.
Yavaş, CHP Genel Merkezi'ne geldiğinde ise "Masadaki diğer seçenekler" ifadesi soruldu.
Mansur Yavaş, "Seçim tarihimiz belli değil. O gün geldiğinde konuşulur." ifadelerini kullandı.
ADAYLIK AÇIKLAMASINDA PARTİLİLERLE BİRLİK ÇAĞRISI YAPTI
İmamoğlu, "Bu yola kaprisle, kompleksle, ego ile çıkılmaz. Hele hele tek başına hiç çıkılmaz." dedi.
CHP lideri Özgür Özel ise İmamoğlu'ndan sonra kürsüdeydi.
Özel, "Baba ocağının kapısını açık tutmaya davet ediyoruz. 23 Mart'ta gel-seç, sen de hep birlikte tarihe geç diyoruz." dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Terörde son perde! Öcalan çağrısını açıkladı: PKK kendini feshetmeli
Terörsüz Türkiye: İki önemli dönüm noktası! Süreç nasıl ilerleyecek? Hande Fırat yazdı
İmralı'nın çağrısının kodları! Ahmet Hakan yazdı
Fenomen Karademir, 'Bana saldırdı' deyip vurmuştu! Cinsel saldırı iddiasıyla yargılanan polise 10 yıl hapis
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adaşı 'Recep Tayyip Erdoğan'a rozet!