hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmamoğlu’ndan değişim adımı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim için açtığı internet sitesine CHP yönetimi ne diyecek? Bu soru için gözler MYK toplantısındaydı. Parti Sözcüsü Öztrak, "MYK'da görüşmedik" dedi ama satır arasında İmamoğlu'na dönük dikkat çeken mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında verdiği mesajlardan kısa süre sonra, seçim sonrası değişim çağrılarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu değişim fitilini iktidar için değişim internet sitesi ile ateşledi.

    İmamoğlu’ndan değişim adımı

    O internet sitesinde seçmenlerden CHP’deki değişimin nasıl olması gerektiği yönünde görüş istenecek. Oradaki görüşler ışığında İmamoğlu, yol haritası belirleyecek. İmamoğlu ardından kanaat önderleri ile de buluşarak onlardan da görüş isteyecek. Ayrıca önümüzdeki süreçte basına kapalı görüşmelerini sıklaştırması, CHP'nin önde gelen isimleriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Sonrasında ise bir manifesto açıklayacak. Peki bu adamlara CHP Genel Merkez Yönetimi ne diyor? CHP Sözcüsü ‘bu başlığı MYK’da görüşmedik’ dedi ama satır arasında değişim konusunda İmamoğlu'na dönük mesajlar verdi. “Bu mücadele vazgeçilecek bir mücadele değil. 25 milyonu 30 milyon, 30 milyonu 35 milyon yapmak için çalışmaya kararlıyız. Yapmamız gereken, Halil İbrahim sofralarında birleşerek, değişimin sadece bir gün değil, bir hayat boyu süren bir süreç olduğunu bilerek bu süreci yönetmektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmamoğlu’ndan değişim adımı

    CHP'den değişim taleplerine dair de dikkat çeken açıklamalar vardı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise İmamoğlu'nun adaylığına ilişkin “Hakkında dava varsa aday olamaz” gerekçesiyle karşı çıkılamayacağını söyledi. “Kılıçdaroğlu artık milletvekili değil, hakkında dünya kadar fezleke var. Bunları davaya dönüştürüp siyasi yasak getirirlerse ne olacak? Aday olmasın mı diyeceğiz” ifadesini kullandı.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de verdiği bir röportajda İmamoğlu ile görüşmesinin detaylarını anlatarak değişime ilişkin konuştu. “Bizim kişisel tespitlerimiz değil. Toplumda böyle bir talep var ve bunun nasıl şekilleneceği nasıl bir yola gireceğini hep beraber göreceğiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow