hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hisar 2020'de göreve başlayacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği hava savunma sistemi Hisar'ın ilk modelinin envantere girmesine sayılı günler kaldı. Alçak irtifa hava savunma sistemi Hisar-A 2020'de göreve başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hisar, Türkiye'nin ilk yerli ve milli hava savunma sistemi. ASELSAN tarafından geliştirilen bu sistem 2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girmeye hazırlanıyor.

    İlk olarak Hisar-A alçak irtifa hava savunma füze sistemi envantere girecek. 2021 yılındaysa Hisar-O orta irtifa hava savunma füze sisteminin envantere girmesi planlanıyor.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin alçak ve orta irtifa hava savunma sistemi gereksinimini karşılayacak ve muadilleriyle yarışacak özellikteki Hisar'ın radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN, füze sistemleri ise RoketSan tarafından geliştirildi.

    Hisar A sistemi, hedefi tespit etme, hedef türünün teşhisi ve hedefi takip etme özelliklerini barındırıyor. Hisar-A, ayrıca dost düşman tanıma sistemi, çoklu angajman, ardışık ateşleme, üst komuta kontrol unsurları koordinasyonunda görev yapabilme, takım halinde çalışma, gece, gündüz ve kötü hava koşullarında görev yapabilme kabiliyetlerine de sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 kilometre menzil ve 5 kilometre irtifası bulunan Hisar-A'nın hareket halindeki timlerin hava savunmasını sağlamak için kullanılması planlanıyor.

    Hisar-O'nunsa 25 kilometre menzili ve 15 kilometre irtifası bulunuyor. Aynı anda 60'a yakın hedefi takip edebilen Hisar-O orta irtifa hava savunma füzesinin, 40-60 kilometre mesafedeki savaş uçağı tespit ve takip menzili bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow