Hem çocuklar hem aileleri eğitim alıyor
Atıl durumdaki köy okullarını yeniden canlandırmak için başlatılan proje kapsamında 1600 köy okulu yaşam merkezine çevrildi. Bu merkezlerde hem çocuklar eğitim alıyor, hem de yetişkinler. Peki, köylerdeki yaşam merkezlerinde nasıl eğitimler veriliyor?
Köy okulları artık sadece öğrenciler için değil. Ebeveynleri için de açık. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy yaşam merkezine çevrilen 1600 köy okulunda öğrencilerle yetişkinler aynı anda eğitim alabiliyor.
Köylerde atıl halde bulunan okullar yeniden canlandırılıyor. Köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda kurs merkezi, kütüphane; matematik, tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.
Köy yaşam merkezleri ile köylerin ihtiyaç duyduğu eğitim, köy okullarında veriliyor. Böylece şehir merkezine gitmeden, sürekli bir kurs imkanı sağlanıyor. Halk eğitim merkezlerinde köylerde yaşayanlara tarım ve hayvancılıkla ilgili farkındalık eğitimleri de veriliyor. Arıcılıktan yeni tür bitkilere,, iklime göre değişen ürün çeşitliliğine kadar birçok kurs ve eğitim bu alanlarda veriliyor.
Köy okullarında ana sınıfı açılması için 10 olan öğrenci sayısı kriteri de yönetmelikle 5'e düşürülmüştü. Bu kapsamda köy okullarında ana sınıfı öğrenci sayısının da artırılması hedefleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ağaca çarpan otomobil ikiye bölündü, sürücü olay yerinde can verdi
'Turuncu' uyarı verilmişti: Sağanak yağış olumsuz etkiledi... İşyerleri sular altında!
SON DAKİKA... 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu! Rojin Kabaiş'in babası: Otopsi raporunda 'suda boğulma' yok!
Biberona tiner, çorbaya çamaşır suyu! İNSAN BEBEĞİNE NASIL KIYAR? | En Son Haberler...
Besicinin 90 koyununu 1 dakikada çaldılar