Hangi parti çatısı altında birleşecekler?
CHP listelerinden meclise giren partilerin grup kurması gündemde. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çalışmaların başladığını söyledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da sıcak baktığını söyledi.
DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listelerinden girdi. Meclise kayıt yaptırdıktan sonra kendi partilerine döndüler. Toplam 38 milletvekili kendi partisini temsil ediyor. Bunlardan üçü DEVA, Gelecek ve Saadet mecliste grup sahibi olmak için bir çatı altında birleşmeyi gündemine aldı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile mecliste ortak grup kurulması gerektiğini söyledi. Temel Karamollaoğlu ve Ali Babacan’ın da o fikir için olumsuz düşünmediğini söyledi.
ÇATI PARTİ HANGİSİ OLACAK?
Henüz verilmiş bir karar yok ama bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'eş başkanlık' döneminin olması bir seçenek ya da sadece iki parti Gelecek ve DEVA, DEVA çatısı altında birleşirse Davutoğlu’na 'onursal genel başkanlık' unvanı da verilebileceği konuşuluyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor
SON DAKİKA: Pendik’te bir binanın balkonu çöktü!
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Yarın metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro bedava mı?