hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hangi icralık borçlar silinecek?

    Meclis gündemi bu hafta yine yoğun. Özellikle ekonomiye yönelik düzenlemeler genel kurul ve komisyonların gündeminde olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler ekonomiye dair düzenlemeler için Meclis'te. Bir süredir gözlerin çevrildiği teklif artık Meclis Genel Kurul'unda. Buna göre başta elektrik ve doğalgaz gibi 2 bin liranın altındaki icralık borçlar ve öğrenim kredisi borçlarının faizi silinecek. Kredi kartı borcu olanlara sicil affı düzenlemesi de bir diğer madde olacak.

    İşverenler, çalışana elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30 haziran 2023 tarihine kadar ilave olarak aylık 1000 lira ödeme yaparsa vergi muafiyeti olacak.

    Komisyonlar konusunda da meclise yeni gelen teklifler görüşülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca karşılanmasını içeren teklif görüşülecek. Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, büyükşehir ilçe belediyeleri ve il özel idareleri, gerektiğinde cemevlerinin yapım, bakım ve onarımını gerçekleştirebilecek. İndirimli veya ücretsiz içme ve kullanma suyu imkânı, cemevlerine de tanınacak. İmar planlarında cemevi yerleri ayrılacak.

    Ayrıca motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin faaliyetlerini yerine getirirken sebep olabilecekleri vergisel kayıpları karşılamak amacıyla teminat yükümlülüğü getirilecek. Bu yükümlülüğe uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Adalet Komisyonu’nda ise tütün kanununa yönelik değişiklik masada. Ürün izleme sistemine müdahale edenlere 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek. Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

    Hangi icralık borçlar silinecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow