hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler olası İstanbul depreminde

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul’a çevrildi. İstanbul olası bir depreme hazır mı? Belediyelerin riskli yapıları boşaltma çalışmaları sürdürürken uzmanlardan da uyarılar gelmeye devam ediyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, iki fayın kırılması durumunda beklenen depremin 7,2 ile 7,6 arasında değişeceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul’da meydana gelebilecek olası depreme çevrildi. Olası Marmara depremiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Naci Görür, Avrupa yakasındaki ilçelere dikkat çekti. Görür, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Kayseri ve Sivas civarında deprem olabileceğini de vurguladı.

    Prof. Dr. Naci Görür, “Marmara’da biz depremin 7.2 ile 7.6 arasında değişeceğini düşünüyoruz. Marmara’da deprem sürecek olan iki fay kolu var. Bunlardan bir adalar koludur. Bu tamamen kırıldığı zaman altılar mertebesinde deprem üretir. Bir diğeri ise Kumburgaz fay koludur. Bu kırıldığı zaman 7.2 minimum üretir. İki birden kırılırsa 7.5 7.6’yı bulabilir. Avrupa yakasında olan yerler göreceli olarak depremde genellikle zafiyeti olan yerlerdir.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow