hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gökbey Zafer Uçuşu" gerçekleştirildi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin ilk özgün helikopteri Gökbey ile uçuş gerçekleştirdi. Gökbey'in telsizinden seslenen Görgün, "Büyük Türk mühendisliği, savunma sanayimizin gelişiminde kritik rol oynuyor. Hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu özel günde Gökbey helikopterimizin gösteri uçuşuna tanıklık etmekten büyük bir gurur duyuyoruz.” Türkiye'nin ilk özgün helikopteri Gökbey'in telsizinden böyle seslendi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gökbey ile uçuş gerçekleştirdi.”

    Gökbey Zafer Uçuşu gerçekleştirildi

    Görgün, "Gökbey Zafer Uçuşu" programına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı ile katıldı. Gökbey helikopteri telsizinden seslendi Görgün, "Büyük Türk mühendisliği, savunma sanayimizin gelişiminde kritik rol oynuyor" ifadelerini kullandı. Savunma sanayiinde elde edilen başarıların, Türkiye'yi daha da yükseklere taşıyacağını vurguladı. “Hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökbey Zafer Uçuşu gerçekleştirildi

    Bu arada, TUSAŞ'ın tasarladığı ve ürettiği T625 Gökbey genel maksat helikopterinin test ve sertifikasyon faaliyetleri devam ediyor. Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için milli imkanlar ile geliştirilen Gökbey helikopteri, görevlerini en zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde icra edebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow