hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''GERİ DÖNÜYOR'' iddialarına böyle yanıt verdi! Kılıçdaroğlu'ndan yeni hamle mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin olağanüstü tüzük kurultayını, genel başkan seçimli kurultaya çevirmek istediği iddialarıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Genel başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna da yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Geri dönüyor" iddialarına yanıt verdi, delegeleri işaret etti...

    Kılıçdaroğlu, ''Genel başkanlığın zor bir görev olduğunu biliyoruz. Genel başkanlık hakkını vermek, hele CHP'de, kolay bir olay değil. Karar, bizim partinin kurumsal bir kimliği vardır. O kurumsal kimlik içinde parti, kendisi doğal olarak yol haritaları belirler, kendi geleceğini belirler.'' ifadelerini kullandı.

    GERİ DÖNÜYOR iddialarına böyle yanıt verdi Kılıçdaroğlundan yeni hamle mi

    "Delegeler gelmen lazım derse, yoksa ne yapacağım"

    CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin tüzük kurultayını seçimli kurultaya dönüştürmek için hamle yapacağı ve Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adayı olacağı iddia edilmişti. Eski ana muhalefet lideri, o iddialar ile ilgili katıldığı bir televizyon programında konuştu;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Bu partinin delegeleri var, kurumsal bir kimliği var. Parlamentoya girdiğimde de hiçbir zaman 'ben genel başkan olacağım' diye bir düşüncem olmadı. O dönemde de delegeler, parti istediği için ben genel başkan oldum. Daha sonraki süreçlerde de hiçbir zaman 'ben genel başkan olacağım, ey delegeler gelin bana imza verin' demedim. Bugün de aynı düşüncedeyim." dedi.

    CHP kurmaylarına göre seçimli kurultay mümkün değil. Seçimli kurultay, ancak genel başkan Özgür Özel'in alacağı kararla olabilir. Buna gerekçe olarak da mevcut tüzüğün ilgili maddesi gösteriliyor.

    Çelik: Cumhurbaşkanı görüşme için mesaj göndermedi

    Öte yandan, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme için bir aracı gönderdiğini iddia etti. İddiayı AK Parti sözcüsü Ömer Çelik yalanladı;

    Çelik, ''Cumhurbaşkanı tarafından Kılıçdaroğlu'na gönderilen bir mesaj yok. Bilgi doğru değil, beyan doğru değil. Cumhurbaşkanımız tarafından bu bahsedildiği şekilde mesaj gönderilmemiştir, konuşma için mesaj iletilmemiştir. Bu mesele doğru değildir.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow