hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CANLI I Orta Doğu'daki gerilimde son durum: İran saldırısı için gün verdiler! Hizbullah ile birlikte mi hareket edecek?

    CANLI I Orta Doğudaki gerilimde son durum: İran saldırısı için gün verdiler Hizbullah ile birlikte mi hareket edecek
    expand

    Tahran’daki Haniye suikastı sonrası Orta Doğu'da gerilim tırmandı. İran'ın karşılık vereceğini duyurmasının ardından, bölgeden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. IDF söylem değiştirerek İran ve Hizbullah’ın birlikte bir saldırı planlayabileceğini belirtti ve bu saldırının gününü açıkladı. Hamas’tan da müzakereler için yeni açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IDF, Tahran'ın muhtemelen perşembe günü saldıracağını bildirirken ordu sivillere yönelik talimatların değişmediğini vurgulayarak bunu önemsiz göstermeye çalıştı. Axios haber sitesinin adı açıklanmayan kaynaklarına dayandırdığı habere göre İran, perşembe günkü ateşkes-rehine anlaşması görüşmelerinden önce İsrail’e doğrudan bir saldırı düzenleyecek. 

    Bu iddialar İsrail’deki kamu yayıncısı Kan televizyonu ve Kanal 13 haberlerinde de yer aldı.

    Kanal 13, İran ve Hizbullah'ın eş zamanlı ya da art arda birleşik bir saldırı düzenleyebileceğini bildirdi.

    İsrail'den Gazze'de peş peşe 3 katliam daha: Son 48 saatte 142 can kaybı!

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde son 48 saatte gerçekleştirdiği 3 katliamda 142 kişi öldü, 150 kişi yaralandı

    İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırısında 3 kişi yaralandı

     İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

    Lübnan resmi ajansı NNA'nın yayımladığı habere göre İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki sınır hattında yer alan Kefr Kila beldesine hava saldırıları düzenledi.

    Saldırının ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hava saldırılarında 3 kişinin yaralandığı ve hastanelere sevk edildikleri aktarıldı.

     

    Netanyahu, kabine üyelerinden güvenlik konularını kamuoyunda konuşmamalarını istedi

    İsrail basınında çıkan haberlerde, Netanyahu'nun kabine üyelerini güvenlik konularını kamuoyu önünde konuşmamaları konusunda uyardığı belirtildi.

    Netanyahu'nun kabine üyelerine İran ve Hizbullah ile yaşanan gerilimden dolayı İsrail için "önemli günler" olduğu mesajını verdiği ifade edildi.

    Kabine üyelerini uyaran Netanyahu'nun güvenlik konularının kamuoyu önünde konuşulmamasını istediği kaydedildi.

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı.

    İran ve Hamas saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtmiş, Tahran, Tel Aviv yönetimine karşılık vereceğini kaydetmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    FRANSA BASKI YAPTI İDDİASI

    Kanal, Fransa'nın İran ve Hizbullah'a dün gece sona eren Paris Olimpiyatları sırasında büyük bir saldırı düzenlememeleri yönünde baskı yaptığını da iddia etti.

    Büyük bir saldırının yaklaştığına dair artan söylentilere rağmen IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari dün akşam yaptığı açıklamada sivillere yönelik acil durum yönergelerinde herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

    "IDF ve savunma teşkilatı, İran ve Hizbullah başta olmak üzere düşmanlarımızı ve Orta Doğu'daki gelişmeleri izliyor ve durumu sürekli olarak değerlendiriyor" diyen Hagari, birliklerin "yüksek bir hazırlık seviyesiyle konuşlandırıldığını ve hazırlandığını" da söyledi.

    Hagari, "Sivillere yönelik talimatların değiştirilmesi gerekirse, resmi kanallardan düzenli bir mesajla güncelleme yapacağız" diye ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow