Fransız gemisine taciz iddiası | Video
Milli Savunma Bakanlığı’nda 2021’in ilk video konferans toplantısını gerçekleştirildi. Birlik komutanlarına hitap eden akar, Fransız askeri gemisine taciz iddiasına tepki gösterirken, Türkiye’nin NATO’ya olan katkılarına vurgu yaptı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, birlik komutanları ile yılın ilk video konferans toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Akar’ın gündeminde Fransa’nın askeri gemisine taciz iddiası, hedefinde ise Fransa Savunma Bakanı vardı.
Fransa 10 Haziran tarihinde Akdeniz’de bir Fransız savaş gemisinin Türk savaş gemileri tarafından taciz edildiğini iddia etmişti. Türkiye ise iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa’dan özür bekliyoruz ifadelerini kullandı. Ve NAT ile ilişkiler. Akar, Türkiye’nin finans yönünden NATO’ya en fazla destek sağlayan ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Milli Savunma Bakanı daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüştü. İkili ve bölgesel savunma, güvenlik ve işbirliği konularının ele alındığı görüşmede akar tarafından; Rum tarafının uzlaşmaz tutumlarından vazgeçmesinin gerekliliği vurgulandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karaköy’de ayakkabı deposunda korkutan yangın
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?