hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FETÖ'de liderlik mi para kavgası mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nde öldü. Ölümün ardından kısa sürede örgüt içerisinde, liderlik ve para kavgası başladı. Öyle ki bu kavgaların suikastlara kadar gideceği düşünülüyor. Peki kavganın sebebi, FETÖ’nün hükmettiği mal varlığı ne kadar bir büyüklüğe sahip? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afrika’da, Asya’da, Amerika’da bulunan madenler, yatırım şirketleri, kolejler, araziler ve dahası… Fetullah Gülen’den arda kalan servet. İşte bu serveti eline geçiren örgütün yeni lideri de olacağı belirtiliyor.

    Örgütün üst yönetiminde yer alan her isim paranın kontrolünün kendisinde olmasını istiyor. Bulundukları ülkelerde rahat yaşamlarını sürdürmek, zenginliklerine devam etmek için toplanan yardım paralarına ihtiyaçları var.

    FETÖde liderlik mi para kavgası mı

    Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise Fetullah Gülen'in son dönemde kara kutusu olarak bilinen, onu Pensilvanya’daki çiftliğinden çıkarıp damadının evine yerleştiren isim Cevdet Türkyolu, namı diğer Uzun Cevdet'in mal varlığı dikkat çekiyor.

    Türkyolu'nun 2013 yılından sonra borsa yatırımlarına ağırlık verdiği biliniyor. Malvarlığının kaynağını ailesinin Adapazarı'ndaki arazileri olarak gösteren Türkyolu’nun ABD'de de onlarca gayrimenkulü bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FETÖde liderlik mi para kavgası mı

    Üstelik bu gayrimenkullerin ederi Adapazarı'ndaki arazilerin ederinden kat be kat daha yüksek.

    Örgüt içindeki kavganın da temelinde FETÖ’nün servetin paylaşılamaması yatıyor. Öyle ki örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow