Emlakçıda 314 tüp kobra zehri ele geçirildi
Adana polisinin bir emlakçıya yaptığı baskında piyasa değeri 3.5 milyon lira olan kobra zehri ele geçirildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesi, Gürselpaşa Mahallesi'ndeki bir emlakçıda kobra zehri olduğu bilgisine ulaştı. Polis bu bilgi üzerine adrese baskın yaptı. Emlakçıda yapılan aramada piyasa değeri 3.5 milyon lira olan 314 tüp kobra zehri ele geçirdi. Olayla ilgili H.K., M.Ş.E., O.U. ve U.Y. gözaltına alındı.
Zanlılar emniyetteki ifadesinde zehirleri M.E. isimli bir kişinin getirdiğini ileri sürdü. Gözaltına alınan M.E. ise zehri bir yıl önce O.U.'nun kendisini arayarak ellerinde kobra zehri olduğunu satmaları için kendisinden yardım istediğini öne sürdü. Kobra zehrinin gerçek mi sahte mi olup olmadığının belirlenmesi için İl Sağlık Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.
Bu arada kobra zehrinin başta kanser tedavisinde, kozmetik ürünlerinde kullandığı bu nedenle çok ender bulunduğu ve pahalı olduğu belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Drag pistindeki motosiklet yarışı ölümle bitti
Son Dakika | Ankara'da Hava Soğuk, Siyaset Sıcaktı: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 8. Olağan Büyük Kongresi
Son Dakika... AK Parti Kongresi: Yeni MYK ve MKYK Üyeleri Açıklandı! Kimler Listeye Girdi?
Son Dakika... Kar Yağışı Bitiyor: Meteoroloji’den Güncel Hava Durumu Açıklaması
İstanbul'da pitbull dehşeti! Sahibine ve arkadaşına saldırdı