hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonominin 3 yıllık yol haritası ne?

    Ekonomi yönetimi, ekonominin 3 yıllık yol haritası üzerinde çalışıyor. Bunun için Ekonomi Koordinasyon Kurulu bir kez daha toplandı. Toplantı sonrasında ‘fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimiz’ mesajı verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu yılın üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Masada 2024 -2025 yıllarını kapsayacak orta vadeli program hazırlıkları vardı.

    Ekonominin 3 yıllık yol haritasını çizecek olan orta vadeli program eylül ayında açıklanacak. Ekonomi yönetiminin yan ısıra toplantıya Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’da katıldı.

    Toplantı sonrasında yapılan açıklamada "Fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimiz olmaya devam etmektedir" vurgusu yapıldı ve "Dezenflasyonun mümkün olan en kısa sürede tesis edilmesi ve enflasyonun orta vadede tek haneli seviyelere düşmesi hedeflenmekte" denildi.

    Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceliklendiren politikalar kapsamında kararlı adımlar atılmaya devam edilecek mesajı da verildi.

    Toplantıda orta vadeli programda yer alacak makroekonomik tahminler ve öncelikli yapısal reform alanları değerlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca hedefin üretimdeki verimliliği artıracak ve ekonominin potansiyelini geliştirecek yapısal dönüşüm olduğu vurgulanarak "Bu sayede kamu maliyesinden finansal mimariye her alanda kapsamlı bir değişim öngörülmektedir" denildi.

    İhracatçıların beklentileri de göz önünde bulundurularak ilgili kurumlarca alınan tedbirler değerlendirildi. Toplantıda dış ticarette açık verilen önemli kalemlerden olan enerji konusunda da genel görünüm değerlendirilip, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacak ve enerjide arz güvenliğini sağlayacak kapsamlı yol haritasının detayları ele alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow