hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "E-Ticaret"e anneler günü dopingi

    Kısıtlamalar nedeniyle mağazaların kapalı olması, özellikle anneler günü alışverişi yapmak isteyenleri internetten siparişe yönlendirdi. Bu yılki talep artışı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık 5 kat arttı. Yoğun talepten dolayı internet üzerinden yapılan Anneler Günü alışverişinin 5 milyar liraya ulaşması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tam kapanmada alışveriş internet mağazalarına yöneldi. Anneler Günü alışverişinde patlama yaşandı. Yoğun talep, geçen yıldakinin beş katına ulaşınca, e-Ticaret sektörü gözünü 5 milyar liralık satış hedefine dikti.

    Anneler Günü öncesi tam kapanma dolayısıyla süpermarketler dışındaki mağazaların tamamının kapalı olması, tüketicileri online alışverişe yönlendirdi. Hal böyle olunca siparişlerde patlama yaşandı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlar yaklaşık 5 kat arttı.

    Sektör temsilcileri, Anneler Günü alışverişinde her yıl yaklaşık bir buçuk milyar liralık satış yapıldığına dikkat çekerken, kısıtlamalar nedeniyle rakamın bu yıl 5 milyar lirayı bulmasını beklediklerini kaydetti.

    İnternetten yapılan alışverişlerde anneler günü için seçilen hediyelerin başında küçük elektrikli mutfak eşyası geliyor. Ev ve bahçe dekorasyon ürünlerinin yanı sıra saksı çiçekleri de yine en fazla tercih edilen hediyeler arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alışveriş sitelerinde geçen yıllarda 100 ile 150 lira arasında olan ortalama sepet tutarlarının bu yıl 200 ile 250 lira arasına çıktığını belirten sektör temsilcileri, internet ortamında yaşanan alışveriş hareketliliğinin yıl sonu rakamlarına olumlu yansıyacağı görüşünde.

    E-ticarette yaşanan en önemli problemin, son günlerde artan yoğunluktan ibaret olduğuna dikkat çeken yetkililer, sorunun "aynı gün teslimat" şartlarından yararlanabilmek adına siparişlerin mümkün olduğunca erken verilmesiyle aşılabileceğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow