Donan gölün tadını çocuklar çıkarıyor
Ardahan'daki Aktaş Gölü buz tuttu. Yüzeyi tamamen buzla kaplanan gölün keyfini çocuklar sürüyor. Ancak hayvancılıkla uğraşanlar bu durumdan pek memnun değil. Hayvanlarının su ihtiyaçlarını buzları kırarak karşılamaya çalışıyorlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yaklaşık 27 bin metrekare alana sahip Aktaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzun kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Kenarbel köyü yakınlarında bulunan Aktaş Gölü'nün donması sonrası köy sakinleri, gölün yüzeyinde oluşan buz tabakalarını baltalarla kırarak hayvanlarının su ihtiyaçlarını gideriyor.
Köyde yaşayan ve hayvanlarını sulamak için buzu kırdığını söyleyen Tazebey Üçtepe, "Gürcistan ile sınır olan gölümüz yaklaşık bir hafta önce dondu. Ben her gün hayvanlarımı sulamak için sabah ve akşam saatlerinde gölün buzunu kırıyorum. Suyumuz yeterli gelmediğinden dolayı her gün buzu kırmak zorundayım.İlerleyen günlerde buzun kalınlığı daha da artacak.İşimiz biraz daha zorlaşacak" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Rana'nın otopsi raporu çıktı: Boyun ve omuzunda köpek ısırığı var
15 milyon lira haraç için iş yerleri 13 kez kurşunlandı!
2 ay önce evlendiği hemşire eşini satırla öldürdü
Her gün toplanıp iftara kadar izliyorlar! "Çok keyifli pür dikkat takip ediyoruz"
Görüntüler Avcılar'dan! Alev topuna döndü: 7 araca çarptı