hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemine dikkat! Uygulamaları hedef alıyorlar

    KAYNAKCNN TÜRK

    Telefonlara gelen mesajlara dikkat edilmeli. Rastgele onaylanan mesajlar, telefondaki kişisel bilgileri riske atıyor. Peki, dolandırıcılar hangi yöntemi izliyor? Detaylar CNN TÜRK muhabiri Gaye Sude Kayışlı ve kameraman Mehmet Bulut'un haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefona abonelik iptali mesajı gönderiyorlar, ağlarına düşürdükleri mağdurların tüm kişisel bilgilerini ele geçiriyorlar. Telefon dolandırıcıları bu kez mesajlaşma programı kullanıcılarını hedef alıyor.

    Telefonlarınız aslında sanıldığı kadar güvende değil. Telefon dolandırıcılarının yeni hedefi şimdi de mesajlaşma uygulamaları. Bugünlerde telefonunuza gelen mesajlara dikkat edin. Tek bir onay kodu ile telefon numaranız ve mesajlaşma uygulamanız dolandırıcıların eline geçebilir.

    Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemine dikkat Uygulamaları hedef alıyorlar

    Konu hakkında CNN TÜRK'e konuşan Dijital Medya Uzmanı Emre Özcan, "Telefon dolandırıcıları ilk etapta kullanıcılara bir abonelik sistemine üyelikleri olduğuna dair arama gerçekleştiriyorlar. Bu arama neticesinde abonelik sistemlerini iptal edeceklerini söylüyorlar. Bu iptali onaylamaları için kullanıcının telefonuna bir hızlı giriş onay kodu gönderiyor. Bu, telefonda onaylandığı anda aslında telefon numaranız WhatsApp mesajlaşma uygulamanız ele geçirilmiş oluyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefon dolandırıcılarının yeni yöntemine dikkat Uygulamaları hedef alıyorlar

    Bu konuda en büyük sorun güvenlik açığı. Emre Özcan, "Mesajlaşma uygulamalarında iki faktörlü doğrulama olmadığı zaman kullanıcılar bu konuda mağduriyet yaşayabiliyor. Telefon dolandırıcıları bütün kişisel listesinden, rehberinden para istiyorlar" diye konuştu.

    Peki, böyle bir durum ile karşılaşmamak için ne yapılması gerekiyor? Emre Özcan, "Özellikle kullanıcıların iki faktörlü doğrulamayı kullanması gerekiyor. Kullanıcıların mutlaka operatörler ile iletişime geçmesi gerekiyor. Başvuru yapmadığı abonelik hakkında hiçbir işlem yapmaması gerekiyor" yanıtını verdi.

    Uzmanlar tanıdık isimlerden gelmiş dahi olsa kullanıcıların şüpheli mesajlara karşı temkinli olmalarını, hatta o kişiyi telefonla arayarak durumu kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow