Dizel araçlar cazibesini yitiriyor
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de dizel motorlu araç satışları düşmeye devam ediyor. Otomotiv devleri yeni modellerde dizel seçeneğini kaldırmaya başladı. Kullanıcılar benzinli ve LPG'li araçlara yöneliyor.
Benzinli ve otogazlı otomobil satışları arttı. Dizel motorlu otomobillerin satışları düştü. Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de dizel motorlu otomobiller eskisi kadar rağbet görmüyor. Uzmanlara göre düşüşün nedeni küresel ısınma. Zira Avrupa Birliği, 2035'te dizel ve benzinli otomobillerin satışını yasaklamayı tartışıyor. Dizel otomobiller şimdiden kent merkezlerinden uzaklaştırılıyor. Otomotiv devleri de yeni modellerinde artık dizel seçeneğine yer vermiyor.
Tablo Türkiye'de de aynı. Dizel otomobillerin bu yılın ilk yarısında toplam satıştan aldığı pay yüzde 42,6'dan yüzde 22,1'e geriledi. Benzinli otomobiller yine zirvede yer aldı. Bu yılın ilk yarısında 201 bin 295 benzinli, 68 bin 451 dizel, 25 bin 119 hibrit, 14 bin 569 LPG'li, 891 adet de elektrikli otomobil satıldı. Verilere göre dizel motorlu otomobil satışları yüzde 21 düşerken, LGP'li araç satışlarında artış kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz
EN GÜZEL RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 25 Nisan Cuma Mesajları!
KÜTAHYA FAY HATTI HARİTASI AFAD: Kütahya fay hatları nereden geçiyor, hangi ilçelerden? Kütahya'da deprem riski var mı?
SON DAKİKA DEPREM HABERLERİ: "İstanbul'daki Depremi ABD Savaş Gemisi HAARP İle Tetikledi" Yine Aynı Komplo Teorisi...