hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DİJİTAL DÜNYANIN YENİ TEHLİKESİ: Sosyal Medyada İtibar Suikastı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşanmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu bu konuda bir makale hazırladı. İtibar suikastının hedef alınan kişinin ruhsal sağlığını, kariyerini ve sosyal ilişkilerini ciddi şekilde etkileyebileceğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son günlerin en çok tartışılan başlığı olan 'Sosyal Medyada İtibar Suikastı'na ilişkin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu makale kaleme aldı. Dijital devrimin sadece bilgiye erişim imkanı sunmakla kalmadığını belirten Mumcu, sürecin dezenformasyon ve manipülasyon stratejilerine de zemin hazırladığına dikkat çekti.

    Bakan Yardımcısı Mumcu, kişi ve grupların sosyal medya platformlarında geniş kitlelere ulaşabildiğini anımsattı. Bu gücün yeni bir tehdit olarak tanımladığı itibar suikastının yayılmasına da olanak verdiğini ifade etti.

    "İtibar suikastının en tehlikeli yönlerinden biri, gerçeklerle yanıltıcı bilgilerin iç içe geçmesidir" diyen Mumcu, sosyal medyanın dezenformatif ve manüpülatif içeriğin hızla yayılmasına olanak tanıdığını belirtti.

    Mumcu, makalesinde itibar suikastlarının hedef alınan bireylerin ruh sağlığı, kariyeri ve sosyal ilişkileri üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Bilinçli medya kullanımı ve kaynak doğrulama süreçlerinin itibar suikastına karşı alınabilecek önlemler arasında sıraladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow