hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı” Raporu tamamlandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı” Raporu’nu tamamlandı. Raporda, çocuklar aileleri ile vakit geçirmediklerinde, dijital araçlara yöneldiği ve bu durum sonucunda duygusal bağların zayıfladığı belirtildi. Ayrıca "özellikle sosyal medyada yayılan şiddet içerikleri ve intihara özendiren videoların kontrolsüz yayılımı, çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerini tehdit ediyor. " tespitinde bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Özellikle sosyal medyada yayılan şiddet içerikleri ve intihara özendiren videoların kontrolsüz yayılımı, çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerini tehdit ediyor." Bu tespit Aile Bakanlığının Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı Raporu’ndan.

    Çevrimiçi zorbalık, mahremiyet ihlalleri ve dahası. Çocukların dijital dünyada karşı karıya kaldığı tehditler. İşte rapor, tüm bu risklere karşı alınabilecek önlemler için hazırlandı.

    “Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı” Raporu tamamlandı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların dijital dünyadaki riskleri ve fırsatları değerlendirmek için UNICEF yani Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu ile birlikte “Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, akademisyenler, dijital içerik üreticileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

    Çalışma gruplarında çocukların dijital dünyadaki varlığını tehdit eden tehlikeler yönelik alınması gereken acil önlemler ele alındı. Çalıştayda dijital ortamda yaş sınırlarının nasıl uygulanması gerektiğinin tartışmaya açıldı. Fikir alışverişinde bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı” Raporu tamamlandı

    Hazırlanan raporda çarpıcı tespitlere yer verildi. Rapora göre, dijital dünyada vakit geçiren çocukların bir kısmı, mahremiyet ihlalleri, kişisel bilgilerinin paylaşımı, çevrimiçi zorbalık ve sosyal izolasyon gibi risklerle karşı karşıya kalıyor. Ve çevrimiçi platformlarda yalnızlık hissi yaşayan çocuklar, sosyal ilişkilerinde zayıflama belirtileri gösteriyor. Aileleriyle vakit geçiremediklerinde, dijital araçlara daha fazla yöneliyor ve bu durum duygusal bağların zayıflamasına neden oluyor. Ebeveynlerin dijital araçları bir ödül ya da ceza aracı olarak değil, çocuklarıyla sağlıklı bir bağ kurmak için bir rehberlik aracı olarak kullanmaları öneriliyor.

    Ebeveynlerin dijital dünyadaki bilinç seviyesini artırmak için ulusal düzeyde Dijital Aile Akademisi kurulması öneriliyor. Çocukların zararlı içeriklerden korunması için “çocuk koruma rehberi” hazırlanarak tüm ebeveynlere ulaştırılması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, dijital medya okuryazarlığı eğitimlerinin anaokulundan başlayarak her yaş grubuna uygun içeriklerle verilmesinin önemine değiniliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow