hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede öğrenciye destekleme kursu

    Deprem bölgesindeki öğrencilere lise ve üniversite sınavlarına hazırlık için 510 noktada destekleme yetiştirme kursu açılıyor. Bu kapsamda hazırlıklar tamamlandı. Çadırkentlerde, okulların bahçelerinde kurulacak kurslarda eğitim 1 Mart’ta başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lise ve üniversite sınavına hazırlanan depremzede öğrenciler için 10 ilde destekleme yetiştirme kursları açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 510 noktada destekleme yetiştirme kursları açılacağı belirtildi. Sekizinci sınıflar için 305, 12'nci sınıflar için ise 205 noktada hazırlıklar tamamlandı.

    Depremzede öğrenciye destekleme kursu

    DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER KENDİLERİNE EN YAKIN NOKTADAKİ KURSUN KONUMUNA NASIL ULAŞACAK?

    Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde bir platform oluşturuldu. Platformda deprem bölgesinin haritası çıkıyor. Bu haritada istenen şehir seçilebiliyor. Örneğin Kahramanmaraş’ı seçtiğimizde karşınıza yanıp sönen kırmızı yer imleri çıkıyor ve bu yer imleri de destekleme ve yetiştirme kurslarının olduğu bölgeleri işaret ediyor. Aynı zamanda o kursların açık adresleri de o haritanın altında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurslarda, EBA TV'de ders anlatan ve ders kitabı yazan öğretmenler görev yapacak. 71 ildeki ölçme ve değerlendirme merkezleri de öğretmenlere destek olacak. Eğitim, 1 Mart’ta başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow