hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEAŞ emiri ifadelerini reddetti!

    Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonla yakalanarak Türkiye´ye getirilen DEAŞ´ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, tutuklu yargılandığı davada savcılık ifadelerini reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Kasım Güler, Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride aranırken MİT'in düzenlediği operasyonla yakalanarak 15 Haziran 2021´de Türkiye´ye getirilmişti.

    Savcılık ifadesinde etkinlik pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itiraflarda bulunan ve örgütün Türkiye'de sansasyonel eylemler yapmayı planladığını anlatan Güler, tutuklu yargılandığı davada bu ifadelerini reddetti.

    Anayasal düzene teşebbüs suçundan Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Güler, savcılık ifadesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na suikast ve LGBT derneklerine saldırı yapılmasının planlandığını anlatmıştı.

    Güler, emniyet ve savcılık aşamasındaki ifadelerini baskı altında alındığını ileri sürdü.

    Güler, hiç bir terör örgütüne üye olmadığını savundu. Türkiye´den topladığı yardımları oradaki insanlara götürdüğünü, Türkiye'den gelenlerin de barınma ve diğer sorunlarını hallettiğini iddia ederek, "Bu nedenle insanlar da beni 'emir' sanmışlar. Bazı kişiler emir olduğum yönünde ifade vermiş; ancak ben emir değildim." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını duyunca Suriye'de kaldığını ileri süren Güler'e mahkeme ek savunma süresi verdi. Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu bazı isim ve derneklerin davaya katılma talebini de reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow