hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DANA ETİNDEN EŞEK ETİ ÇIKTI! Gıdada hile yapan marka ve firmalar ifşa ediliyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dana etinden eşek eti, lahmacundan tavuk taşlığı, antep fıstıklı baklavadan ay çekirdeği çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş uygulayan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Liste her geçen gün güncelleniyor. Bu ifşalar, gıdada taklit ve tağşiş nasıl önlenir? Firmalara verilen cezalar neler ve yeterli mi? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşişi önlemek için adım atmış ve ‘güvenli gıda sistemini duyurmuştu. Liste o günden bu yana güncelleniyor. Gıdada hile uygulayan marka ve firmalar tek tek ifşa ediliyor. Listede 500'den fazla firmanın ismi geçti.

    DANA ETİNDEN EŞEK ETİ ÇIKTI Gıdada hile yapan marka ve firmalar ifşa ediliyor

    Severek tüketilen dana etinden eşek ve at eti, lahmacundan tavuk taşlığı, pul biberi ve sumaktan boya, kekikten yabancı madde çıktı. Taklit ve tağşiş listesine yeni ürünler de eklendi. O listede antep fıstıklı baklava ile dana kıyma da yer aldı. Baklavaya katılan antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana kıyma yerine deri dokusu kullanıldı.

    Tarım ve Orman Bakanlığı bu gıdaları tek tek tespit ediyor. Önce ürünler toplanıyor, ardından da firmaya para cezası kesiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DANA ETİNDEN EŞEK ETİ ÇIKTI Gıdada hile yapan marka ve firmalar ifşa ediliyor

    GIDAYA HİLE KARIŞTIRMANIN CEZASI NE?

    -          “Yıllık gelirlerinin yüzde 1'i kadar para cezası kesilecek. Kesilecek ceza ilk ihlalde 54 binden az, 545 bin fazla olamayacak. İdari para cezasının yanında ürünleri piyasaya sunamayacak. Aynı suç yeniden işlenirse para cezası kesilecek. 3 yıl içinde tekrar ticari faaliyetinden men ediliyor"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow