hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na S-400 tepkisi

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "S-400'lerin niye alındığını bilmiyorum" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi. Cumhurbaşkanı, "Savunma günlük siyasetin dışında tutulmalı, dünyadan bi haber" yanıtını verdi. Afrika dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan'ın gündeminde Ekrem İmamoğlu'nun Cem Özdemir görüşmesi de vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “S-400’lerin niye alındığını bilmiyorum” açıklamasına sert tepki gösterdi, “Rusya-Ukrayna krizi bu silahların gerekliliğini yeniden ortaya koyuyor” dedi.

    "DÜNYADAN BİHABER OLMA SONUCU"

    “Savunma ve güvenlik günlük siyasetin dışında tutulması gereken bir konudur. ‘S-400 neden alınmış!’ O kadar açıklandı. Buna rağmen, böyle ifadeler kullanmak, bölgemizde olup bitenlerden, dünyadan bihaber olmanın bir sonucu"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyaretinin dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun “S-400’ler hangarda bekliyor” çıkışına yanıt verdi.

    "S-400’LER BEKLEMESİ GEREKEN YERDE"

    “S-400’ler nerede beklemesi gerekiyorsa orada bekliyor. Tabii gizli konular bunlar. İhtiyaç duyulması halinde, bu sistemin kullanılmasına yönelik tüm hazırlıkların yapıldığı ve sürecin olması gerektiği şekilde ilerlediğini biliyoruz. Bu hususta da gereken açıklamalar yapıldı.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir'in görüşmesi ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu görüşmeye verdiği "Bu görüşme PKK'ya bulaşmaktır" tepkisi de soruldu. Erdoğan,"Bu tavrı sebebiyle allah kendilerinden razı olsun derim. Cumhur İttifakı için inşallah 2023 çok daha güçlü neticelenecektir." yanıtı verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow