Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şey tek adamda birleşecek diyorlar el insaf
Cumhurbaşkanı Erdoğan 36. kez muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmasında muhtarlara anayasa değişikliğini anlattı. Muhaliflerin bu anayasa değişikliğini, 'her şey tek adamda toplanacak' diye eleştirdiğini söyleyen Erdoğan bu iddiaya da karşı çıktı. Konuşmasının sonunda muhtarlara, 'Cumhurbaşkanlığı sistemine evet mi' diye sordu , 'evet' yanıtını aldı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 36. kez muhtarlar toplantı.
Muhtarlara anayasa değişikliğini anlatan Erdoğan, konuşmasını da 'cumhurbaşkanlığı sistemine evet mi' diyerek bitirdi.
Konuşmasından satır başları
Türkiye'de işleyen bir demokrasi olduğunun en somut ispatı bu salonda sizlerle yaptığımız kucaklaşmadır.
Dün Etiyopya Devlet Başkanı buradaydı, 15 Temmuz gecesini kendisinden dinledim. Şu ifadeyi kullandı: Siz ekranda görünüp de İstanbul'a geleceğinizi açıkladığınız anda ben rahatladım' dedi. Çünkü Ankara'da büyükelçilik yaptığı dönemden tanıştığımız bu arkadaşımız oradan bunu takip ediyor ve bu iş şimdi halloldu diyor. Çünkü demokrasi mücadelesi lafla olmaz. Millet eğer sen yürürsen arkandan yürür. Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır.
Türk milleti, demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir zafer kazandı. Biz seçilmişlere düşen, milletimizin fedakarlığını sağlam duruşunu kendi görev alanımızda hakkıyla hizmet vererek taçlandırmaktır.
Rusya'dan Erdoğan-Trump görüşmesine yorum geldi
'Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında şahsımı bulurlar'
Türkiye 1923 yılında demokrasiye geçerek rejim tercihi yapmıştır. Ana muhaleferin başındaki zat rejim diyor ya, Türkiye'nin böyle bir sorunu yok. Cumhuriyetten geri adım atamaya çalışanlar her şeyden önce karşılarında milletimizi ve şahsımı bulurlar.
Cumhuriyet dönemimizin darberlerle krizlerle dolu olması mevcut yönetim sistemimizin mükemmeliyetinden kaynaklanmıyordu.
Bir anayasa değişikliği var. Bu anayasa değişikliği paketi yönetim sistemi arayışımızda yeni ve önemli bir reformun ifadesidir. Türkiye yetki ve sorumluluğun cumhurbaşkanında toplandığı, yürütme, yasama ve yargının arasındaki çizgilerin daha keskin bir çizgiyle ayrıldığı bir siteme inşallah geçiyor.
Meclis anayasa değişikliğini kabul ederek üzerine düşeni yapmıştır. İncelememi tamamladıktan sonra mesele millete gidecektir. Milletten bu kararı kaçırmak isteyenler olmuştur, ya neden korkuyorsunuz? Bırakın millet kararını versin. Biz bunu millete gönderelim diye neden demediler. Milletten korkuyorlar da onun için. Ama şimdi millete gidiyor, millet de kararını verecektir.
Ülkemizde bir kesim var ki gündeme gelen her konuda aynı tavrı gösteriyor, bunların memlekete ve millete faydalı olacak hiçbir proje ortaya koydukları görülmüş değildir. Köprü yaparsın karşı çıkarlar, Marmaray'ı yaparsın karşı çıkarlar, havalimanları yaparsın karşı çıkarlar, bombalarlar. Hakkari havalimanını bombalandılar ya. Bunları yaşadık, bunlar da insanilik yok.
Mevcut sistemi göklere çıkararak sürekli cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemini karalıyorlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Sana ne referandumdan
'Erbakan ve Türkeş'in de benzer görüşleri vardı'
Söz konusu olan şahsım değildir ama o makamda kim oturuyor olursa olsun kendisinden aynı liderlik beklenecekti. Sorunun şahıstan değil, sistemden kaynaklanmadığını anlamadığımız sürece sorunları çözemeyiz. Merhum Erbakan'dan Türkeş'e kadar tarihimizde iz bırakan liderlerin de benzer görüşlerde olduğunu biliyoruz.
Ülkemizde eskiden beri bir hayırcı blok vardır. İstanbul'a ilk köprüyü yaptığımızda bu hayırcılar neler yapmadılar ki, baraj inşaasına başlanır bunlar hemen engellemeye çalışır, özelleştirme denilir bunlar homurdanmaya başlar.
Biz başa geldiğimizde bir borç vardı ki biz bu borçla nasıl kalkınacağız. O zaman dedim ki kendimize başka kaynaklar üreteceğiz. Delikli kuruşa ihtiyacı olan bir Türkiye vardı, kasaların fırlatıldığı bir Türkiye vardı hatırlayın o günleri. Şimdi Türkiye'de her olayda kullandığı arabasından, beyaz eşyasına kadar bunları yenileyen bir Türkiye var.
Ben milletime sesleniyorum; kentsel dönüşüm değişimde gelin devletimize yardımcı olun. İnanın bu yapılacak değişim dönüşümle daha mutlu olacaksınız. Sürekli olarak bu güzelliklerle anılacaksınız. Hükümet hiçbir zaman kentsel dönüşümde halkını sömürmenin peşinde değildir. Tek derdimiz bunu yapalım ki şehirlerimiz çok daha güzel olsun.
Hepsi yalan
Parlamento yok diyorlar el insaf. Her şey tek adamda birleşecek diyorlar el insaf. Hepsi yalan. Bunlar yalanla yattı, yalanla kalktılar. Atalarımız doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış derler anayasa değişikliğini karalamak isteyenler şimdiden her tarafta dolaşmaya başladılar. Bize düşen doğruyu daha hızlı harekete geçirmektir. Muhtar kardeşlerim buna hazırsınız inşallah.
Sizlere madde madde anayasa değişikliğinin ne getirdiğini anlatmak isterim, siz de milletimize aktarın bunları.
Cumhurbaşkanlığı sisteminin tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkelerinin sistemi olduğunu herkesle paylaşın.
Son Dakika Anayasa değişiklik teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderildi
18 yaş seçilmeye askerlik muafiyeti tavsiyesi
Şu anda parlamentoda görev yapmak kadar önemli görev olabilir mi? Burada 18 yaşındaki gencimiz görev verecek askerlik ne olacak diye soracaksın. 7 milyon gencimiz var da hepsi de parlamentoya mı girecek? Bu girenler askerlikten muaf olacak. Tecilli demiyorum. Bu konuyla ilgili de hükümet kendi düzenlemesini, halkoylamasından sonra yapacaktır. Kimse kimseyi kandırmasın.
Ayda bir seçimin olduğu ülkede istikrar olmaz, ayağa kalkmak olur mu? 16 ayda 1 bir bu ülkede hükümet değişmiş. Burada istikrar olmaz. 4 yılda bir seçimin olmasını doğru bulmuyordum. Şimdi ne olacak, parlemento seçimi 5 yılda 1 olacak. Böylece ülkenin kesintisiz istikrarlı bir yönetime kavuşması sağlanacaktır.
Kanun kararnameden üstündür. Yasama organı Meclis olduğuna göre bu konuda üstünlük oraya verilmelidir, öyle de yapılıyor.
Benim kurucusu olduğum partiyle cumhurbaşkanı olduğumda ilişkim kesildi. Yeni sistemle bu yanlış ortadan kaldırıldı.Yürütme yetkisi verilen cumhurbaşkanının meclis tarafından da denetlenebildiği demokratik bir tablo ortaya çıkıyor.
Devletin başında kavga olmaz. Bu kavgaları milletim gördü. Ama ne sayın Gül'ün döneminde ne benim dönemimde böyle bir kavgayı ne yaşadık ne yaşattık.
'Eline diline dursun'
Burayı yaptık, ne dediler. Buraya saray yaptı. Ya eline diline dursun. Burayı kendimize niye yapalım ya. Biz tarih yazacak bir millete burayı miras olarak bırakalım diye yaptık. Başbakan olduğum zaman başbakanlıkta tuvaletin içinde karafatmalar dolaşıyordu. Bir başbakan böyle bir odada çalışabilir mi ya?
Bunların yönetimleri döneminde hastanelerimizin halini biliyorsunuz, beyefendi genel müdür değil miydi? SKK'lar maalesef, sağlam gir hasta çıkarsın öyleydi.
Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğanlar bitmez. Bu sistemde hiçbir etnik, inanç grubunun ortadan kaldırılması mümkün değildir. Yeni dönemde evletin sahibi milletin kendisidir.
Bu değişiklik yeni değil çok geç kalmış bir reformdur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü