hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hedef Anadolu" dedi! Murat Yancı CNN TÜRK'te değerlendirdi

    KAYNAKZübeyr BOZKURT | CNN TÜRK

    Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Meclis'in yeni yasama dönemi açılışı için katıldığı Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Murat Yancı'ya Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ve CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova eşlik etti...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat Yancı'nın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şu şekilde;

    Ben de özellikle altını çizdim, Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki “Netahyahu Anadolu’yu da içine alan bir hayal kurmaktadır”...

    Cumhurbaşkanı bunu diyorsa bunu boşa demiyordur, böyle bir risk varsa birlik beraberliğimiz önemli. Bizim gerçekten ülke olarak da millet olarak da artı Meclis çatısı altında birliğe ihtiyacımız var.

    Cumhurbaşkanı orada İsrail ile ilgili bir şey söylüyor, herkesin buna bir şekilde katılmasını beklerdim bakıyorum sadece AK Parti ve MHP grubu alkışlıyor. Muhalefet grubu sessizdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD dönüşünde de ‘iç cephe’ konusunda yanıt verdi. Enteresan bir şekilde kutuplaştırıcı olaylar oluyor, bir bakıyorsun hiç gündemde yokken Atatürk tartışması çıkartılıyor. Bakıyorsun birileri sürekli bunu köpürtmeye, malzeme yapmaya çalışıyor. Özellikle işte sosyal medya çok aktif kullanılıyor bu konularda. Fatih Camii imamına saldırı, Ramazan Hoca’nın öldürülmesi, Cem Evleri’ne saldırı olmuştu. Bunların hepsinin arkasına baktığınız zaman 'Dışarıdan bir iç cepheyi bölme girişimi mi var?' sorusu aklıma geliyor benim. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni anayasa yapılır, ekonomi düzelir, seçimler yapılır bunlar bir şekilde olur. Ama milli güvenliğimize bir tehdit olursa, bunun işte telafisi olmaz.

    TV’den izlerken insanlar olaylara yabancılaşıyor, işte Lübnan’da olan olayı Gazze’de olan olayı sanki bizimle hiç ilgisi yokmuş gibi izliyor. Cumhurbaşkanı mesafeyi de söylüyor aslında o kadar burnumuzun dibindeki. Yani bir savaşa girme riski 2,5 saat mesafede.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Hedef Anadolu dedi Murat Yancı CNN TÜRKte değerlendirdi

    Şu gördüğünüz haritayı biz yayınlamıştık. Bölgede kaç tane ABD üssü var? Baktığımız zaman ABD tamamen bölgeyi çepeçevre sarmış durumda. O kadar çok üssü var ki tonla, bütün bölgeyi çembere alıyor. Bizi de alıyor aslında çembere baktığınız zaman.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail acaba buradan mı cesaret alıyor? Netanyahu, Trump ile görüşmesinde topyekûn savaş mesajı vermişti.

    Bizim kendi yaptığımız hava savunma sistemleri o kadar kıymetli ki. Biz o zaman S400 alarak bir şey geciktirdik ve ya engelledik, adam giriyor Suriye’yi bombalıyor, Lübnan’ı bombalıyor istediği gibi.

    S400’leri konuşacaksak bu bağlamda konuşmalıyız.

    Bu silah sistemleri olmasa belki başka bir senaryo konuşacaktık şu an.

    En ihtiyacımız olan dönemde Patriotları çektiler.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Hedef Anadolu dedi Murat Yancı CNN TÜRKte değerlendirdi

    Gazeteci Abdulkadir Selvi;

    Arap Birliği Zirvesi’nde Arafat’ı izlemiştim, kardeşleriniz üzülürken sizler yataklarınızda nasıl rahat yatıyorsunuz demişti bu soru hala yanıt bulmuş değil. Bilmiyorlar ki bu yangın onların kapısına da gelecek. Gazze’de durdurulmayan Netanyahu Lübnan’a geldi, Lübnan’da durdurulmayan Netanyahu Suriye’ye de gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partiler hükümetin bilgilendirmesini beklemeden gidip desteklerini belirtmesi lazım, artık Sayın Cumhurbaşkanı sınırların yeniden çizildiği bir dönemde hedef Anadolu diyorsa bu adını koymak gerekirse PKK terör devleti demektir. Böyle bir tehlike varsa siyasetin bittiği gündür.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow