hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar için 'DUY' ihbar hattı nedir? Şiddet, müstehcenlik, siber zorbalık...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sosyal medyada çocuklara getirilecek sınırlamalar gündemdeyken, bir yandan da o mecralardaki zararlı içeriklerin kaldırılması devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dijital mecrada çocuklara yönelik 450 zararlı içeriğe "dur" dedi. Çocuğa yönelik başta şiddet, müstehcenlik, siber zorbalık gibi şikayetler kısa adı "DUY" olan ihbar hattına iletilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇOCUKLARA ZARARLI 450 İÇERİK KALDIRILDI

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Çocuk İçin Dost" uygulamaları ihbar hattıyla dijital mecrada çocuklara yönelik zararlı içerikler belirlendi ve geçen yıl 450 zararlı içerik kaldırıldı.

    Uygulamanın kısa adı "DUY" Duy.aile.gov.tr  üzerinden ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sayfasından ulaşılabilen "0530 918 11 17" numaralı ihbar hattına WhatsApp ve BİP üzerinden gelen ihbarlar 7 gün 24 saat esasına göre değerlendiriliyor.

    Uygulama, Bakanlık tarafından çocuklar için zararlı olduğu düşünülen içerikleri, yayınları ve uygulamaları kolayca bildirebilmeleri için oluşturuldu.

    ŞİDDET, MÜSTEHCENLİK, SİBER ZORBALIK İHBARI İÇİN

    Bu "DUY" ihbar hattına şiddet, müstehcenlik, siber zorbalık gibi dijital dünyada çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek zararlı içerikler bildiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelen ihbarlar, 7 gün 24 saat esasına göre değerlendiriliyor. Bu şekilde bildirilen tüm içerikler, ekipler tarafından inceleniyor ve gerekli yerlere iletiliyor. Çocuklar için zararlı olduğu tespit edilen dijital içeriklere erişim engeli getiriliyor.

    Süreç yönetiminde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile işbirliği yapılıyor.

    İnternet ortamında yayımlanan içeriklerde riske maruz kaldığı belirlenen çocuklara yönelik, sorunun yaşandığı hanenin bulunduğu ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'nden, gerekli sosyal hizmet müdahalesinin yapılması amacıyla sosyal inceleme raporu isteniyor.

    Daha sonra, yüksek yarar ilkesi doğrultusunda çocuğa yönelik uygun hizmet modeli planlanarak uygulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow