Cinayetin sanığı yüzbaşı Dink'in ailesine seslendi
Hrant Dink cinayeti davasında savunma yapan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Yüzbaşı Muharrem Demirkale, Dink'in ailesine seslenmek istediğini söyleyerek, "Allah'a yemin ediyorum. Benim ve personelimin bu alçak cinayetle hiçbir ilgisi yoktur" dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.
Hrant Dink cinayeti sanığı jandarma görüntü tutanağını reddetti
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 21. duruşmaya, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile eski jandarma/emniyet görevlilerinin de aralarında yer aldığı 6 tutuklu sanık katıldı. Dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile birlikte 13 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmaya, bazı tutuklu veya hükümlü sanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılımı sağlandı.
Dink davasında tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi
Gelen belgelerin okunmasının ardından başlayan duruşmada, tutuklu sanıklardan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı Yüzbaşı Muharrem Demirkale'nin savunması alındı. Hrant Dink'in acılı ailesine seslenmek istediğini belirten Demirkale, "Allah'a yemin ediyorum. Benim ve personelimin bu alçak cinayetle hiçbir ilgisi yoktur. Anlamadığımız şekilde buraya monte edilmek istenmekteyiz" dedi.
Milenyum yılında halen demokrasiyi içselleştiremedikleri için toplumsal olarak tek tek suçlu olduklarını söyleyen Demirkale, "Bu ülkede ötekilerin acılarına ortak olamıyorsak suçluyuz. Bu toprakların insanları olarak bilirsiniz, insanlar öldükten sonra kıymeti anlaşılıyor. Hrant Dink'in yırtık ayakkabısıyla masum bir şekilde yüzükoyun yattığını gördü insanlar ve 'Allah Allah meğer o bendenmiş.' dedi. On binlerce insan cenazesine katılarak nasıl sevildiğini gösterdi" diye konuştu.
Demirkale'nin ardından o dönem emri altında bulunduğu belirtilen sanıklardan Bekir Yokuş da savunmasını yaptı. Yokuş, cinayet günü olay yerine olmadığının iletişim kayıtlarıyla tespit edildiğini söyleyerek hakkındaki iddiaları reddetti. Duruşma, Perşembe günü devam edilmesine karar verilerek ertelendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Üşümeye hazır olun! Marmara’da hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak
Son Dakika Haberleri... Rusya’da Yakalanan Berat Can Gökdemir’in Türkiye’ye İadesi Talep Edildi
SON DAKİKA... "Türkiye altında kalabilir" deyip uyardı: 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz
Bursa'da yarın okullar tatil mi 22 Kasım 2024? Valilikten açıklama geldi mi?
İstanbul'da lodos: Dev dalgalar oluştu, Kalamış Sahili göle döndü