hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'ye de 3 dönem kuralı mı geliyor ? Parti üyelerinden yeni talep

    KAYNAKMilliyet

    CHP'de gözler eylül ayına çevrildi. Tüzük kurultayı yapılacak. Parti üyelerinin tüzük için önerileri alınmaya devam ediyor. Ulaşan öneriler arasında en çok dikkat çeken ise AK Parti'nin de uyguladığı vekillikte ve belediye başkanlığında "dönem sınırı" getirilmesi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Halk Partisi'nde gündem tüzük kurultayı. 6, 7, 8 Eylül tarihlerinde yapılacak tüzük kurultayı öncesinde görüşler alınıyor. Parti üyelerinin görüşleri arasında en dikkat çekeni ise "dönem sınırı" önerisi. 10 binin üzerinde öneri CHP Genel Merkezi'ne ulaştırıldı. Milliyet gazetesinin haberine göre; milletvekilliği ve belediye başkanlığında iki ya da üç dönem kuralı getirilmesi isteniyor.

    Genel başkanlık için de dönem sınırlaması talep edenler var. Genel merkez yöneticiliği, milletvekilliği ve belediye başkanlığı için üç dönem sınırı getirilebileceği, bir sonraki dönem için performans ölçütleri tanımlanabileceği de tartışmalar arasında. Genel başkanın üyeler tarafından seçilmesi önerisi de genel merkeze ulaştırılan talepler arasında yer aldı.

    Gözler bir yandan tüzük kurultayının genel başkanlık yarışına sahne olup olmayacağında. Seçimli kurultay kararını ise sadece CHP Genel Başkanı Özgür Özel verebiliyor. Ancak CHP’li yöneticilere göre tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönme ihtimali yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow