CHP’de ‘üçüncü yol’ çağrısı
Seçimlerin ardından CHP’de başlayan değişim tartışmaları devam ediyor. Fikir ayrılıklarının bölünmüşlük havası yarattığını düşünen bir grup CHP’li, üçüncü yol arayışında. Üçüncü yol çağrıları, genel başkan adaylığı gündemde olan Aytuğ Atıcı ve eski Milletvekili Akif Hamzaçebi'den geldi.
CHP’de yükselen değişim tartışmaları sürerken, parti içinden üçüncü yol çağrısı geldi. Bir grup CHP’linin ‘üçüncü yol’ ve ‘ortak akıl hareketi’ arayışında olduğu öğrenildi. 14 Mayıs’ta meclis çoğunluğunun 28 Mayıs’ta ise Cumhurbaşkanlığı’nın kazanılamamasının ardından, CHP’de başlayan yönetime dönük değişim eleştirileri artık yüksek sesle ifade edilmeye başlandı.
Milliyet Gazetesinin haberine göre; Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu destekçileri arasındaki gerilimin ortaya çıkardığı bölünmüşlük havası pek çok CHP’liyi rahatsız etti.
CHP’de iki grup arasındaki sıkışmışlıktan hoşnutsuz olan CHP’liler ‘üçüncü yol’ ve ‘ortak akıl hareketi’ arayışında. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaşım yapan eski CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, “Ne statükonun devamı, ne de sen git ben geleyim. Üçüncü yol” ifadelerini kullanmıştı.
Genel başkan adayı olmak istediğini söyleyen Aytuğ Atıcı ise, “Parti şu anda Kemal Bey ve etrafındakiler arasında sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bu partinin kaderi iki grubun elinde değildir. Birinci sıraya ülkeyi, ikinci sıraya partiyi koyan çok sayıda insan var, onlarla temas halindeyim. Ortak bir yol bulmaya çalışıyorum. Bir hareket başlatmak çabası içindeyim” açıklamasında bulundu.
CHP Milletvekili Ali Öztunç ise, genel merkez de karşısındaki arkadaşlar da yanlış yapıyor. Bu noktada partinin evlatları yakında söz alır. Çok rahatsızız gelişmelerden” değerlendirmesinde bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu