hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de "hançer" tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendim' ifadesi CHP'de yeni tartışma konusu. CHP lideri Özgür Özel'den yanıt gelmedi ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hançerlendik ifadesi için "muhatap alacağım bir tarif değil" dedi. CHP'li kurmaylardan da o ifadeye yönelik açıklamalar geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ben boşuna demiyorum ki hançerlendik diye. Sağduyu ile partinin yetkili organlarından oturup tartışmak varken niçin bu talep böyle birdenbire patladı?”

    CHPde hançer tartışması

    CHP’de gündem "hançer" tartışması. CHP lideri Özgür Özel şimdilik o konuda sessiz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun “hançerlendim” diyerek işaret ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan ise katıldığı bir televizyon programında yanıt geldi.

    CHPde hançer tartışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, “Elinde hançer olanlar arkamda dursunlar hançerlerini soğutmasınlar” demişti. İmamoğlu da bu sözlere, “Muhatap alacağım bir tarif değil. Ben öyle bir insan hayatımda hiç olmadım” şeklinde yanıt geldi.

    Meclis’te basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da Kılıçdaroğlu’nun hançer ifadesini yorumladı. “CHP’de kimse kimseyi hançerlemez, hançerlemedi. CHP, yoldaşlık ilkesi ile yoluna devam eden partidir.”

    CHPde hançer tartışması

    Ve Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday olabileceğinin sinyalini vermesi. “Eğer yeniden kurultayda genel başkan diye aday gösterirlerse o zaman diyeceğiz en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz.”

    Günaydın, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine de “28 Mayıs sürecini biz kaybettik ve vekillik seçimden arzu edilen sonucun gerisine aldıkları o sürecin nasıl kötü yönetildiğini 1 yıl sonra yerel seçimde aldığımız başarı ile kanıtlamıştır” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow