hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu dönüş sinyali mi verdi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sonrası ilk kez konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na isim vermeden ‘hançer’ göndermesi yaptı. Kılıçdaroğlu aynı zamanda yeniden genel başkan olmak için adaylık sinyali de verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık yarışını kaybettiği kurultay sonrası ilk kez bir televizyon programında mesajlarını verdi.

    Kılıçdaroğlu, aktif siyasete dönebileceğinin sinyalini verdi ve 'Kurultayda aday olur musunuz?' sorusunu "Hiçbir zaman ben genel başkan olacağım diye bir talepte bulunmadım. Delegeler başkan adayı olarak gösterdiler. Eğer yeniden kurultayda genel başkan diye aday gösterirlerse ozaman 'en cesurlar bir adım öne çıksın' diyeceğiz" sözleriyle yanıtladı.

    CHP’de değişim sürecini başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na isim vermeden ‘hançerlendik’ göndermesinde bulundu ve “Ben boşuna demiyorum ki ‘hançerlendik’ diye. Sağ duyu ile partinin yetkili organlarından oturup tartışmak varken niçin bu talep böyle birdenbire patladı? Ben bunları biliyorum ama gereksiz bir tartışmaya zemin hazırlamak istemiyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekrem İmamoğlu’na kırgın olup olmadığı sorusuna "Genel başkanların elbette kırgınlıkları, üzüntüleri olur. Bunlar olur yani. Partinin genel politikasını partinin kurmayları belirler, belediye başkanları değil. Bu bizim tarihimizde böyledir” şeklinde dikkat çeken bir yanıt verdi. 

    Kılıçdaroğlu, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olduğu sürece ilişkin, hem parti içine hem de eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e göndermede bulundu. Adaylığını dayatmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu,“İlla Cumhurbaşkanı adayı ol diyenler yarı yolda bıraktı. Düne kadar aday ol diyenler sen değil miydin? Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Akşener’in hangi gerekçeyle masadan kalktığını bilmiyorum, bir gün soracağım. Akşener'in hangi gerekçeyle masadan kalktığını bilmiyorum, bir gün soracağım” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow