hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP lideri Özel ABD'de

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amerika Birleşik Devletleri’nde Sosyalist Enternasyonal’in Başkanlar Toplantısında kürsüye çıkacak. Ankara Deklarasyonu'nu açıklayacak. Özel ayrıca yola çıkmadan önce Türkevi’nde temaslarda bulunacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal’in Başkanlar Toplantısı’na katılmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. 27 Eylül tarihine kadar ABD’de olacak.

    Özel yaptığı açıklamada, “Sosyalist Enternasyonal’in komitesi ile birlikte Ankara Deklarasyonu’nu hazırlamıştık. New York’taki programında bizzat ben paylaşacağım sunacağım” dedi.

    CHP lideri Özel ABDde

    Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı’nda konuşacak Özel, geçtiğimiz haftalarda Sosyalist Enternasyonal temsilcilerinin de katılımıyla hazırlanan Ankara Deklarasyonu'nu açıklayacak. Özel'in İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Batı Şeria'da Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesine ilişkin mesaj vermesi bekleniyor.

    Dünyada aşırı sağın yükselişi de Özel’in gündeminde olacak. Sosyal demokrat partilere ayrıca ortak girişimler ile sorunların çözümünü önerecek. Birlik vurgusu yapması da yine beklentiler arasında yer alacak. Ve iklim krizi. O soruna karşı dayanışmayı da önerecek. Daha etkin bir siyaset vurgusu yapacak.

    CHP lideri, ABD başkanlık seçimlerinin küresel sorunların ele alınışı üzerindeki etkisi adlı oturuma da katılacak. Ayrıca Özel Türkevi’nde temaslarda bulunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri Özel ABDde

    “ABD’de ben Türkevi’ne gideceğim. Sayın Büyükelçimiz ve BM daimi temsilcimizden randevu istedik.”

    Özel, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkevi’nde görüşecek misiniz?” sorusuna yanıt verdi. “Bizim o ziyaretlerimiz cuma gününe planlandı. Sayın Erdoğan ile aynı anda Türkevi’nde olmayacağız. Ben gittiğimde orada olsaydı bir merhaba demek, çayını içmek en doğrusuydu.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow