hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP kurultayında şaibe soruşturmasında kritik ifade: ''Çekyatta 2 milyon dolar''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen CHP'nin 2023 yılındaki 38. Kurultayında şaibe iddiasına ilişkin soruşturma sürüyor. Bu kapsamda eski CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muzaffer Emir Cömert şüpheli olarak ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te yapılan 38. Olağan Kurultayı'nda "para karşılığı oy kullandırıldığı" iddialarına ilişkin soruşturmada, şüphelilerin ifadelerinin alınması işlemleri devam ediyor. İfadeye çağrılma yönteminin uygulandığı soruşturmada şu ana kadar 86 şüpheliden 8'inin savunması gerçekleştirildi.

    CHP KURULTAYINDA ŞAİBE SORUŞTURMASI

    Bu kapsamda CHP Genel Merkezi avukatı Çağlar Çağlayan ve Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat da şüpheli olarak ifade veren isimler arasında yer aldı. Çağlayan ve Fırat'ın haklarındaki iddiaları reddettiği öğrenildi.

    Diğer yandan eski CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muzaffer Emir Cömert'in de şüpheli olarak ifadesi alındı. Kurultay öncesinde Erzurum delegelerini ikna etmek için Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ve ekibiyle birlikte hareket ettiğini söyleyen Cömert, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in seçim ofisi yöneticisi olduğunu söylediği Mustafa Erdoğdu ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

    Özel'in seçim ofisinin giderlerini ve harcamalarını Erdoğdu'nun yaptığını belirten Cömert'in, "Yanımda kalan Emir'in haberi yok. Benim evimde Emir'in yattığı çekyatın altında İstanbul'dan kurultay delegelerine dağıtılmak için gönderilen 2 milyon dolar para vardı." diye konuştuğu iddiasında bulunduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞU ANA KADAR 86 ŞÜPHELİDEN 8'İNİN İFADESİ ALINDI

    Soruşturma kapsamında beyanda bulunan tanıklardan Yusuf Gögerkaya ise CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in kendisine bin dolar verdiğini, bu parayı ise delil olarak aldığını ve hiç kullanmadığını öne sürmüştü. Şüpheli Cömert de Gögerkaya'nın bu ifadesini doğruladı.

    Cömert, "Erzurum İl Başkanı gerçekten para almış mı?" diye sorduğunu, Gögerkaya'nın da kendisine hitaben "Evet almış ama duyumumuz çok yüksek miktar, bize verdiği ise 1000-1500 dolar. Ben de bu parayı harcamam, saklarım, başıma bela olmasın" dediğini iddia etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow