CHP Kurultayına ''Şaibe'' soruşturması: Lütfü Savaş'tan çarpıcı iddialar
CHP kurultayında şaibe iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hem tanık olarak ifade verdi hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP'li yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
LÜTFÜ SAVAŞ SORUŞTURMADA TANIK OLARAK DİNLENDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te yapılan 38. Olağan Kurultayı'nda "kurultay günü para karşılığı oy kullandırıldığı" iddialarına ilişkin soruşturma, tanık ifadeleriyle birlikte derinleşiyor.
Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı hem tanık olarak ifade verdi, hem de avukatı aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP'li yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Savaş'ın avukatı suç duyurusu sonrası açıklama yaptı.
SAVAŞ'TAN İMAMOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Savaş, "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla kurultay sürecine ilişkin dilekçe sundu. CHP kurultayında delegelerin iradelerinin sakatlandığını, sahtecilik ve kamu kaynaklarının siyasi çıkarlar doğrultusunda kullanıldığını iddia etti.
Savaş dilekçesinde; kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden çekilmesi söz konusu olmadığı halde divan başkanı olan İmamoğlu'nun konuşma yaptığı sırada Kılıçdaroğlu'nun çekildiğini söylemesiyle delegelerin iradesinin sakatlandığını öne sürdü. Yanlış bilgilerle delegelerin iradesinin yönlendirildiğini ve seçim sürecinin adil işlemesinin engellendiğini iddia etti.
"KAMU GÖREVLİLERİ RÜŞVET NİTELİĞİNDE KULLANDIRILDI"
Dilekçesinde çarpıcı iddialarda bulunan Savaş, kurultay sürecinde kamu görevlilerinin rüşvet niteliğinde kullanıldığı ve kamu kaynaklarının siyasi amaçlar doğrultusunda dağıtıldığını belirtti. Seçim sürecinin hukuka aykırılığı konusunda bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti.
Ayrıca Savaş, kurultayda divan başkanı İmamoğlu'nun seçim öncesinde üzerinde çizik olan oyları "geçersiz sayarım" diyerek delege üzerinde baskı kurduğunu savundu. Kılıçdaroğlu'na verilen oyları geçersiz saydırmak amacıyla pusulalar üzerine işaretler koyarak seçim sonuçlarını manipüle ettiğini ileri sürdü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Kar İstanbul barajlarına ne kadar yaradı? İşte güncel rakamlar
Bir kent buz tuttu! ‘Nefesimiz bile havada donuyor’
Yaşı daha 14: Ehliyetsiz sürücü bankta oturan kadına dehşeti yaşattı!
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
Detayda gizlenmiş özellikler: TSK'nın karadaki gücü Altay tankı bu yıl envantere girecek!