hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemil Tugay eylem planını neden imzalamadı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İzmir Körfezi'ndeki kirlilik için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bilim kurulu oluşturarak eylem planı hazırlamıştı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kirliliğin önüne geçmek için hazırlanan 15 maddelik eylem planını imzalamadı. Peki neden imzalamadı? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İmza atmamızı istedikleri 15 maddelik plan uygulamaya geçtiği zaman ben körfezin istediğimiz kadar temizleneceğine inanmıyorum. Bazı konularda düşüncelerimin ne olduğunu yani parantez içi şerhimi paylaşarak bu şekilde imzalayacağım.”

    Cemil Tugay eylem planını neden imzalamadı

    İzmir Körfezi'nde oluşan kirliliğin önüne geçilmesi için hazırlanan 15 maddelik plana itiraz etmişti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay. Nedenleriniyse tek tek sıraladı. “Hükümetimizden beklediğimiz bazı destekler ve onaylar var. Halen belirsizlikler var. Yapacağız, edeceğiz denildi ama yazılı olarak o metinde de yer almayan bir sürü konu var. İller Bankası üzerinden bize verilecek olan kredilerle ilgili bir netlik oluşmasını bekliyorum.”

    İzmir Körfezi'nin temizlenmesi için bakanlık tarafından oluşturulan bilim kuruluyla hazırlanmıştı 15 maddelik plan ancak Cemil Tugay, kirliliğin arıtmadan kaynaklı olmadığını, dereler ve sanayilerden gelen kirliliğe de dikkat çekti. “Bakanlıkça da kabul edilen sirkülasyon ve navigasyon kanalları projesi var. Bunun, körfezin temizlenmesi için yapılması gerektiğini bakanlık kabul etmiş ama bugün bu planda bunlardan bahsedilmiyor. Bu proje neden uygun görülmüyor? Uygun görülmüyorsa yerine ne yapılacak bunun da söylenilmesi gerekiyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cemil Tugay eylem planını neden imzalamadı

    Tugay ayrıca temizliğin belediye ve bakanlık iş birliği ile yapılması gerektiğini de vurguladı. “Her şeyi belediye yapsın biz de belediyeyi kontrol edelim gibi bir yaklaşım var bakanlıklarımızın bu konuya biraz sahip çıkmaları lazım. Dip taraması, kanal oluşturulması ile ilgili çalışmaların neler olduğu belirlenmiş değil. Bazı konularda düşüncelerimin ne olduğunu yani parantez içi şerhimi paylaşarak bu şekilde imzalayacağım.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow