hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çağla Tuğaltay cinayetinde 21 yıl sonra yeni gelişme

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul'da 2000 yılında öldürülen Çağla Tuğaltay cinayeti soruşturmasında savcılık geçen sene zaman aşımını durdurmuştu. Soruşturma süresi 10 yıl uzatıldı. Ekipler, Çağla'nın katilinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağla Tuğaltay, 5 Haziran 2000 tarihinde henüz 15 yaşındayken öldürüldü. Yapılan soruşturmada katil veya katiller bulunamadı.

    Katilin 20 yıllık bir süre içerisinde yakalananamaması üzerine 5 Haziran 2020'de tam dosya kapanacağı sırada yeni bir gelişme yaşandı. Olay yerindeki sitenin kapıcısı olan bir kişinin DNA örneklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Bu gelişme ardından soruşturmayı yürüten savcılık, soruşturma süresini 10 yıl daha uzattı. Ancak kapıcının DNA örneği de olay yerinde bulunan ve katil zanlısına ait olduğu değerlendirilen DNA örneğiyle örtüşmedi. Bunun üzerine polis, katil zanlısının yakalanması için tüm ihtimalleri değerlendirmey aldı. Cinayetin işlendiği yıl mahallede yapımı devam eden inşaatlarda çalışan tüm işçilerin de kimliklerinin tespiti çalışması başlatıldı.. Cinayet bölgesinde faaliyet gösteren tüm işyeri ve işçiler de mercek altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay yerinde bulunan ve katile ait olduğu değerlendirilen DNA örneği de emniyette bulunan ve suçlulara ait DNA hazuyla sürekli olarak karşılaştırılıyor. Ancak, olayın üzerinden geçen 21 yıla rağmen Çağla Tuğaltay'ın katil zanlısı hala yakalanamadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow