Beytüşşebap'a açılır kapanır bariyerle giriş
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe Kaymakamı Kadir Güntepe, son günlerde artan bombalı araç saldırılardan ilçe merkezinin korunması için ilçe girişlerine ve güvenlik binalarına kameralı otomatik açılır kapanır bariyer sistemleri kurdu.
Sistem ile ilçe merkezine giren araçlar önce kontrolden geçiriliyor sonra ilçe merkezine alınıyor.
Irak sınıra yakın olan ve Kato dağı eteklerinde bulunan Beytüşşebap ilçesinde, PKK terör örgütünün bombalı araç saldırılarına karşı yeni bir güvenlik sistemi oluşturuldu.
Kaymakam Kadir Güntepe'nin girişimi ile ilçenin 4 girişi ile güvenlik binalarına kameralı otomatik açılır kapanır bariyer sistemleri kuruldu.
Kurulan kameralı güvenlik sistemine göre, İlçe'nin 4 ayrı giriş noktasına gelen araçlar kapalı bariyer ile karşılanıyor.
Şişler batırılıyor
Araçların bariyer önünde dururken, polisler megafonla aracının bağajı ve kapılarının açılması isteniyor.
Araç şüpheli bulunması halinde 50 metre daha ileri çekilerek detaylı aranırken, güvenlik kontrolü yapılan ve plakası sistemden sorgulanan araç şüpheli değilse bariyer açılarak aracın ilçeye girişi sağlanıyor.
İçerisinde torba veya saman bulunan araçlar ise, yine güvenlik tedbirleri kapsamında sahipleri tarafından önce polis gözetiminde torbalara şişler batırılarak kontrol ettiriliyor.
İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe, bombalı araçlara karşı ilçe merkezinde kurdukları sistem ile ilgili Twitter hesabında, "Bombalı araçlara karşı ilçe girişlerine ve güvenlik binalarımıza kameralı otomatik bariyer sistemleri kurduk. Kontrollü giriş sağlıyoruz" mesajını paylaştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
-
11. 53
Van'da 3.6 büyüklüğünde deprem
-
11. 49
ABD basını yazdı: Trump yönetiminden 1 milyon göçmeni sınır dışı etme planı
-
11. 47
Venezuela Dışişleri Bakanı Gil Pinto CNN TÜRK'te: ''Venezuela Türkiye ile çok güçlü ilişki içinde''
-
11. 34
MATTIA AHMET MINGUZZI KİMDİR? Mattia Ahmet Minguzzi'yi kim öldürdü, neden? Mattia Ahmet Minguzzi olayı nedir? Dava ertelendi
-
11. 14
Trump, El Salvador Devlet Başkanı Bukele ile görüşeceğini teyit etti
-
10. 50
İmralı'ya 4. ziyaret ne zaman?
EN ÇOK OKUNANLAR
Taksim’de gece kulübüne 'Haraç' saldırısı; silah sesini torpil sesiyle gizlediler
İran’ın Savunma Teknolojisi Hırsızlığı Endişesi: Türk Firmalarına Kritik Uyarı
HABER! Eşini Bıçaklayarak Öldürdü, Taksiyle Kaçmaya Çalıştı
HABER... Bağlar Buz Tuttu, Hasat Yandı: Çiftçi Zirai Donla Sarsıldı!
İstanbul, Bayrampaşa TEM Bağlantı Yolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı