hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Van’da 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem

    Son dakika... Van’da 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem
    expand
    KAYNAK DHA

    AFAD verilerine göre, merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesi olan 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Van'da peş peşe depremler meydana geldi.

    Saat 11.39’da 3.6, 11.58'de ise 4.1 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin merkez üssü Tuşba ilçesi olarak açıklandı.

    Tuşba ilçesi saat 11.39’da 3.6 büyüklüğünde depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) derinliğini 10,69 kilometre olarak saptadığı deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Deprem kısa süreliği paniğe neden oldu.

    Bu depremden 19 dakika sonra, saat 11.58’de ise Tuşba’da bu kez 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin derinliği ise 4,42 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntıyla birlikte bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

    Son dakika... Van’da 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEPREME ARACINDA YAKALANDI

    Deprem sırasında aracında olduğunu belirten İbrahim Abi, "Çok şiddetliydi. O sırada araçtaydım, sallanınca dışarı çıktım. Baya korktum. Kenar mahallelerde daha çok hissedilmiş" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow