hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bataklık" operasyonunda ele geçirilen elmaslara değer biçilemiyor | Video

    'Bataklık' adı verilen Türkiye'nin en büyük uyuşturucu çetesi operasyonunda ele geçirilen elmas mücevherlere paha biçilemedi. Elmaslar değer tespiti için İstanbul ve Ankara'da mücevher analizi yapan birimler tarafından incelenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Bataklık Operasyonu kapsamında tutuklanan uyuşturucu baronlarından Halil Arslantaş'ın ev aramasında, yüklü miktarda altın ve bir adet elmas set ele geçirildi. Altın ve elmas set, değer tespiti için Gaziantep Kuyumcular Odası'na gönderildi. Oda, ele geçirilen altının 852 bin lira değerinde olduğunu belirtirken, elmas sete değer biçemedi.

    Ev aramasına ilişkin tutanakta "1 adet elmas kolye, 1 adet elmas bilezik, 2 adet elmas 5 taş yüzük, 2 adet elmas tek taş yüzük, 1 çift elmas küpe, 2 adet elmas yüzük, 1 adet pırlanta tek taştan" oluşan bir set ele geçirildiği kaydedildi. Tutanakta, elmas sete ilişkin olarak "Mücevherlerin değerlerini biçmesi gereken merciinin istanbul veya ankara ilindeki mücevher analizi yapan birimler olduğu" görüşü yer aldı.

    Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olduğu belirtilen Bataklık Operasyonu kapsamında, uyuşturucu baronları Nejat Daş, Çetin Gören ve Halil Arslantaş'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli tutuklanmıştı.

    Operasyonun yapıldığı 11 ilde ele geçirilen suç gelirleri ile mücevher, kılıç ve silahlar Ankara Emniyet Müdürlüğüne nakledilmişti. Operasyonda, 20 lüks araç ile 52 milyon 628 bin lira ve 1 milyon 310 bin doları aşkın suç gelirine el konulmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma 'Silahlı suç örgütü kurma veya yönetme, örgüte üye olma, suçtan elde edilen mal varlığını aklama, terörizmin finansmanı, resmi belgede sahtecilik, ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanun'a aykırılık' suçlarından yürütülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow