hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te İsrail protestoları!

    AK Parti Ankara İl Teşkilatı, İsrail Büyükelçilik rezidansı önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından Gazzeli çocuklar için rezidansın önüne beşik ve oyuncak bırakıldı. Ankara 2 nolu barosu ise İsrail’in soykırım suçu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail-Filistin çatışması 2. haftasını geride bırakırken, Ankara’da İsrail’e dönük protestolar devam ediyor.

    AK Parti Ankara İl Örgütü, İsrail büyükelçilik rezidansı önünde basın açıklaması düzenledi. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan konuştu.

    Han, “Batılı çocuklar oyun oynarken Gazzeliler bomba altında yaşam mücadelesi veriyor. Bebek katillerine Ankara’dan söyleyeceğimiz son söz, gelin vazgeçin soykırımdan” ifadelerini kullandı.

    Ankara 2 No'lu barosu ise İsrail'in Gazze'ye saldırıları nedeniyle bölgede soykırım suçu ve insanlığa karşı suç işlendiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

    Baro Başkan Sabri Hafif, Türk Ceza Kanunu’nun bu suçların faillerinin Türkiye’de yargılanabilmesine imkan verdiğini hatırlattı ve “Buradan tüm ülkelerin başkent barolarını savaş suçlularının tespiti ve yaşanan bu dramın sona ermesi İsrail'in insanlık haklarını yok sayarak sürdürdüğü ölçüsüz saldırıları durdurması için baro olmanın gereklerini yapmaya çağırıyoruz” sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, Filistin’de hayatını kaybeden çocuklar için 81 ildeki okullarda bayrak töreni sonrası saygı duruşunda bulunuldu.

    Öğrenciler, okula gitmesi ve oyunlar oynaması gerekirken bombardıman altında yaşamak zorunda kalan yaşıtları için bir dakika boyunca saygı duruşunda bulundular.

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow