Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Halep uyarısı
Beşar Esad'a bağlı birliklerin Halep'i kuşattığı ve şehrin düşmesi halinde Türkiye'nin büyük bir göç dalgası daha alabileceği haberlerini yorumlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Batı hala bir tepki göstermiyor. Biz güvenlikli bölgeyi işte bunun için istiyoruz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Genelkurmay Başkanlığı Bilgilendirme Toplantısı sona erdi.
Genelkurmay Başkanlığındaki basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.
Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay Harekat Başkanı Orgeneral Erdal Öztürk, Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Korgeneral Alparslan Erdoğan, Genelkurmay Muharebe, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanı Korgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Genelkurmay Lojistik Başkanı Korgeneral Atilla Gülan ve Başbakan Başmüşaviri Ali Sarıkaya katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplantı sonrası Necdet Özel ile kameraların karşısına geçerek basına açıklamalarda bulundu.
"Halep'teki gelişmeleri kaygı ile takip ediyoruz"
Gazetecilerin Halep'in kuşatma altında olduğu ve Türkiye'yi yeni bir göç dalgasının bekleyip beklemediği sorusu üzerine Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: "Halep'teki gelişmeleri kaygı ile takip ediyoruz. Şehir düşme noktasında bu anlamda istihbari olarak bilgiler geliyor. Düşme noktasında olduğu söylenemez. Çok yoğun bir baskı altında. Bu büyük bir sınav. Uluslararası topluma açık söyleyeyim. Çifte standartlı tavrın da bir göstergesi. Biz hep uyarıyorduk.
Esed rejimi uluslararası toplumun dikkatinin Irak'a ve Kobani'ye sembolik olarak da tek bir şehre odaklanmasından istifade ederek Hama civarında belli şehirlerde çok büyük katliamlar yaptı. Bunu biz bütün müttefiklere anlatmaya çalıştık. Ama uluslararası basında bunu görmüyorsunuz. Uluslararası toplumda kimse Halep'e nasıl destek verilecek diye bir çağrıda bulunmuyor.
Koalisyon unsurlarının Esed'e dönük olarak açık ve net bir tutumla bu saldırıları durdurmazsanız şu askeri tehditte bulunurum, dediğine şahit olmuyoruz. Halep'in düşmesi durumunda gerçekten Türkiye olarak bizi de çok ciddi şekilde kaygılandıran büyük bir mülteci sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun için biz güvenli bölge talep ediyorduk. Bunun için sadece IŞİD değil Esed rejimine karşı tedbir alınmalı diyorduk. IŞİD tehlikesini ortaya çıkaran Suriye rejiminin saldırılarıdır. Uluslararası toplumun bu aymazlıktan kurtulması ve Suriye yönetimine karşı açık ve net tavrını ortaya koyması lazım. Böyle bir mülteci akınının olmasını istemeyiz."
Abdullah Cömert davası görüldü
AK Partili vekilden Selahattin Demirtaş bombası
CHP'li vekilin o sözleri Hasip Kaplan'ı çıldırttı
"Seks 101" dersi için öğrenci aranıyor!