Bakan Müezzinoğlu: Hayır diyenler de kazandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, resmi olmayan referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.
Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye’nin gelişmiş ülkelerle yarışından rahatsız olanlar var. Almanya ve Hollanda kendisine düşeni yaptı. Ama dersini aldı. Bu millet, düşmanlarına her zaman olduğu gibi yine dersini verdi. Bundan sonra artık hangi siyasi görüşten olursa olsun, önce millet diyecek. Milletin gözünün içine bakacak. O nedenle ‘Hayır’ diyen kardeşlerimiz de şunu bilsinler ki; onlar da kazandı, onlar da kazanacak. Bugün ‘Hayır’ diyecek olan kardeşlerimizin bir kısmı bir yıl sonra, bir kısmı beş yıl sonra ‘Keşke ben de evet demiş olsaydım’ diyecekler. Ama olsun. Onlara o cümleleri söyletmeyi rabbim bizlere nasip etsin” dedi.
Buradaki konuşmasının ardından Ak Parti il teşkilatıyla bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi:
“Bu akşam 50 milyon seçmenin oylarıyla milli irade güçlendi. Milletimizin 25 milyonundan fazlası ‘evet’ oyu ile sistem değişikliğine karar verdi. Bu referandumu da MHP’nin desteği ile milletin önüne getirdik. Milletin verdiği bu kararda, ‘hayır’ diyen kardeşim de bu milletin en az ‘evet’ diyen kardeşlerimiz kadar düşünüyor. Muhtemelen bizim yeterli anlatma sorunumuz oldu veya onların farklı değerlendirmeleri oldu. Zaten demokrasinin de güzelliği budur. Milyonlarca ‘hayır’ diyen kardeşim, bir iki yıl sonra ‘keşke bende evet deseymişim’ diyecek. Biz ‘hayır’ diyeni ve ‘evet’ diyeni ile birlikte büyük milletiz. Birlikte büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Milletin yarından itibaren umutları da pozitif olarak artacaktır. Yarına herkes umut ve güvenle uyanacaktır. Artık herkes işine daha güçlü sarılacaktır.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kış uykusundan uyanıp köye inen ayıyı köpekler kovaladı
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yeni Hafta ile Sıcaklıklar Artıyor: İstanbul’a Yağmur Uyarısı ve Toz Taşınımı Detayı
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesinde