Bakan Akar, Bosna Hersek'te CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret kapsamında Bosna Hersek'te. Bakan Akar, CNN TÜRK Spikeri Uğur Önver'in sorularını yanıtladı.
"TÜRKİYE'YE KARŞI SİLAHLANMA ÇABALARI BEYHUDE"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaret için gittiği Bosna Hersek'te CNN TÜRK'e özel konuştu. Yunanistan'ın silahlanmasına ilişkin önemli mesajlar verdi. "Biz her fırsatta barıştan söz ediyoruz. Biz iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Atina gerilim artıcı söylemlerden vaz geçmiyor. Yunanistan'ın silahlanma çabası beyhude bir girişim. Biz Kıbrıs'ta iki eşit devletten yanayız. Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimizden vazgeçmeyiz" dedi.
"UKRAYNA'NIN BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ"
Bakan Akar, Batı-Rusya gerilimine de değindi. "Ukrayna'nın bütünlüğüne saygılıyız" mesajı verdi.
"TALEP OLURSA BALKANLAR'DA ARABULUCULUK YAPABİLİRİZ"
Milli Savunma Bakanı, Bosna Hersek yetkilileri ile görüştüklerini ve Türkiye'nin gerekirse anlaşmazlıkları gidermek için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu ilettiklerini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu
Altay Soğukları Türkiye’yi Esir Aldı! Dondurucu Hava ve Kar Yağışı Etkisini Artırıyor
İstanbul'da akıl almaz olay! Tavanı delip daireye girdi: Anne kıza dehşeti yaşattı!
HABER... Araştırma sürüyor: 5 gündür arazinin ortasında yanıyor
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?