hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arama kurtarma köpekleri enkazdakilere umut oluyor | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    İzmir'deki 6,6'lık deprem birçok binayı yıktı. Çok sayıda kişi molozların altında kaldı. Enkaz altındakiler depremin isimsiz kahramanları arama kurtarma köpekleri sayesinde kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsanların ulaşamayacağı yerlere giriyor, en ufak bir kıpırtıyı dahi duyabiliyorlar. Depremin isimsiz kahramanları arama kurtarma köpekleri, enkaz altında kalanlara bir kez daha umut oldu. Arama kurtarma köpekleri, İzmir'deki 6,6'lık depremde bir kez sahadaydı.

    Arama kurtarma köpekleri daha yavruyken seçiliyor, özel olarak yetiştiriliyorlar. Bir insanın giremeyeceği yerlere giriyorlar. Ve en ufak sesi bile duyabiliyorlar.

    Arama kurtarma köpekleri keskin duyu becerileri ile insan kokusunu kolayca alabiliyorlar. Bu sayede enkaz altında kalanların yerini tespit edebiliyor. Ekiplerin en büyük yardımcısı olan köpekler, enkaz altındaki kişilerin bulunmasında zaman zaman teknolojik aletlerden daha iyi ve daha doğru tespitlerde bulunuyor.

    İzmir'deki deprem bölgesinde onlar sayesinde onlarca enkaz altındaki onlarca kişiye ulaşıldı. Ve molozların altından çıkarıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow