hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Araç stokçularına soruşturma başlatıldı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sıfır araçları stoklayarak fahiş fiyat artışlarına neden oldukları iddia edilen şüpheliler hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında devletin uğradığı ÖTV zararı da tespit edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SIFIR ARAÇLARI 2. EL KONUMUNA DÜŞÜRENLER İNCELENECEK

    İkinci el otomobiller sıfır kilometre fiyatlarını geride bırakırken, stokçuluk yaparak piyasayı etkileyenler hakkında peş peşe soruşturmalar başlatıldı. Karabük merkezli 50 ilde başlatılan soruşturmanın ardından, bu kez Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Sıfır araçları toplayıp, stoklayarak fiyat artışına neden oldukları iddia edilen şüpheliler hakkında resen soruşturma başlatıldı.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bazı oto galeri sahiplerinin anlaştıkları bayilerdeki sıfır araçları toplayarak fahiş fiyat artışlarına neden oldukları iddia edildi. O iddialar üzerine soruşturma başlatıldı.

    Yürütülen soruşturmada bayilerden ÖTV indirimi yapılan döneme ait gerçekleşen araç satışlarının proforma belgelerinin talep edileceği, satılan araçların alıcılarının kimlik bilgileri, bu şahıslara ait noterler birliğinden vekaletnamelerin sorulacağı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAĞLANAN KDV İNDİRİMİ MERCEK ALTINA ALINACAK

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nden bahse konu araçların kimler tarafından alındığı bilgilerini, bayiler tarafından şirketlere yapılan satışlarda düzenlenen faturaları isteyerek, ilgili şirket verilerinde bu alımdan dolayı ne kadar KDV indiriminin sağlandığını soruşturacak.

    DEVLETİN UĞRADIĞI ÖTV ZARARI TESPİT EDİLECEK

    Soruşturma kapsamında ÖTV indirimi döneminde sıfır kilometre araçların bayi tarafından alınarak 2. el konumuna sokularak satılması ile devletin uğradığı ÖTV zararının tespiti için çalışma yürütülecek. Soruşturmada ulaşılan bilgi ve belgeler ışığında stokçuluk yaptığı tespit edilen bayi ve oto galeriler hakkında dava açılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow