hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANKARA'DA İL HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI | Saldırının çok olduğu yerlerde köpekler toplanacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulu toplandı. Sokak hayvanları için yeni kararlar alındı. Buna göre, saldırıların yoğun olduğu yerlerde sahipsiz hayvanların toplanması işlemlerine öncelik verilecek. Köpekler sahipsizse sadece bakımevlerine bırakılacak. Peki, kurulda başka hangi kararlar alındı? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahipsiz hayvanların toplanması işlemine, öncelikle şikayet ve saldırı vakalarının yüksek olduğu alanlardan başlanacak. Bulundukları bölge ve mahallelerdeki sahipsiz kedi ve köpeklerin sorumluluğunu üstlenen gönüllüler, yani yerel hayvan koruma görevlilerinin kimlik kartları iptal edilecek. Bu kartlar teslim alınıp imha edilecek.

    ANKARADA İL HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI | Saldırının çok olduğu yerlerde köpekler toplanacak
    Ankara Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulu toplandı. Sokak hayvanları için yeni kararlar alındı. Buna göre, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplanması ve bakımevlerine götürülmesi sorumluluğunun aksatılmamasına karar verildi. Toplanan sahipsiz köpeklerin rehabilitasyon işlemleri tamamlanmış dahi olsa, bakımevi dışında bir alana bırakılmasının yasak olduğu belirtildi. Kural ihlali belirlenirse, 71 bin 695 lira idari para cezası uygulanacak.

    Kişilerin bakımevlerinden sahiplenebileceği hayvan sayısı da belirlendi. Buna göre apartman ve sitelerde 1 kedi ve 1 köpek, müstakil konutlarda en çok 2 kedi ve en çok 2 köpek olabilecek.

    Bakımevlerine alınan köpeklerden, insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunanlar ile sahiplenilmesi yasak olan hayvanlar uyutulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARADA İL HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI | Saldırının çok olduğu yerlerde köpekler toplanacak

    Hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanlarının ildeki sahipsiz hayvan sayısına kıyasla yeterli olduğuna karar verilinceye kadar, yerel yönetimler ayırmak zorunda oldukları mali kaynağın asgari %50'sini hayvan bakımevi ile doğal yaşam alanı yapımına veya mevcutlarının kapasitesini artırmaya harcayacak.
    Bakımevine alınan sahipsiz hayvanlar bakanlıkça oluşturulan veri tabanlarına kaydedilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow