hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da 29 Ekim coşkusu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhuriyet'in 101'inci yıldönümü yarın Ankara'da gün boyu düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlanacak. Devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başlayacak kutlama programı Beştepe'deki resepsiyonla son bulacak. CHP ise 1. Meclis'ten Anıtkabir'e yürüyüş yapacak. Peki Külliyedeki resmi törenlerde muhalefet olacak mı? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet erkanı Ata’nın huzuruna çıkacak. Beştepe’de Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlenecek. Vatandaşlar 1. Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyecek.

    Cumhuriyet'in 101’inci yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Her yıl olduğu gibi bu sene de kutlamaların merkezinde Ankara olacak. Törenler 11.00’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının aslanlı yoldan yürüyüşü ile başlayacak. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılacak. Cumhurbaşkanı, özel defteri imzalayacak.

    Ankarada 29 Ekim coşkusu

    Erdoğan törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçerek tebrikleri kabul edecek. Saat 15.30’da ise geçtiğimiz hafta terör saldırısının hedefi olan TUSAŞ’a gidecek. Yerli ve milli imkanlarla üretilen Gökbey helikopterinin jandarmaya teslim törenine katılacak Erdoğan. Burada terörle mücadelede kararlılık mesajı vermesi bekleniyor Cumhurbaşkanı’nın.

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 101’inci Yıl Resepsiyonu da düzenlenecek. Yaklaşık 2 bin davetli Beştepe’deki sergi salonunda olacak. Siyaset, akademi, iş dünyası, sanat, spor camiasından isimler resepsiyonun ardından 29 Ekim özel programına katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada da bir konuşma yapması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankarada 29 Ekim coşkusu

    CHP de Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yıldönümünde 1. Meclis’ten Anıtkabir’e anma yürüyüşü gerçekleştirecek.

    Peki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki tören ve resepsiyona muhalefetten katılım olacak mı? CHP lideri Özgür Özel, resepsiyon için daha önce "tercihimiz Çankaya Köşkü’nde olması" demişti. Külliyedeki resepsiyona katılmayacağı öğrenilen Özel'in Cumhurbaşkanı'nın tebrik kabulünde de yer almayacağı, resmi törenlerden sadece Anıtkabir’de olacağı ifade edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nun da Külliyedeki törenlere katılmayacağı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow