hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aldatıcı sağlık beyanına ceza arttı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sağlık Bakanlığı, tüketiciyi aldatıcı ürün tanıtım ve satışlarına yönelik idari para cezalarını artırdı. Buna göre; aldatıcı sağlık beyanlarına 4 milyon 750 bin liraya kadar ceza kesilebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 MİLYON 750 BİN LİRAYA KADAR CEZA KESİLEBİLECEK

    Sosyal ağlar, internet siteleri, televizyon kanalları gibi mecralarda tüketiciyi aldatıcı sağlık beyanıyla ürün tanıtımı ve satış yapanlara yönelik idari para cezaları artırıldı.

    Sağlık Bakanlığı, 2025 yılı yeniden değerleme oranları doğrultusunda idari para cezalarında düzenlemeye gitti. Yeni düzenleme kapsamında, tüketiciyi aldatıcı sağlık beyanıyla ürün tanıtımı ve satış yapanlara verilecek idari para cezası 316 bin 724 liradan başlayacak.

    Ulusal televizyon kanalları aracılığıyla gerçekleştirilen tanıtım ve satışlara 4 milyon 750 bin 319 liraya, internet siteleri ve cep telefonu mesajlarıyla yapılan tanıtım ve satışlara 1 milyon 583 bin 462 liraya kadar ceza verilecek.

    MEVZUATA AYKIRI BEYANA DENETİM

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevcut düzenlemede bu cezalar, 20 bin ile 300 bin lira arasında uygulanıyordu. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, mevzuata aykırı sağlık beyanıyla tanıtım ve satış yapanlara yönelik denetimlerine geçen yıl da hız kesmeden devam etti.

    Geçen yıl 4 bin 541 internet sitesi kapatılması istemiyle Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne, 4 bin 565 internet sitesi de Ticaret Bakanlığı'na bildirildi. Toplam 23 firmaya 2 milyon 450 bin lira idari para cezası uygulandı ve haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow